Annyiszor jelent meg előttem a Shopify reklámja, hogy megörültem a részvénykibocsátásának

A Shopify webáruház motort, szoftvert értékesítő (bérelni lehet) informatikai cég részvényeit hamarosan bevezetik a New York Stock Exchange-re. Én többször is találkoztam reklámjukkal a Facebookon, így ismerős a neve. 123 millió dollár értékben bocsátanak ki részvényt, 7,7 millió darabot, 14-16 dolláros kibocsátási áron (Mi nem ezen az áron kereskedhetünk, hanem majd a nyitó ár után derül ki mennyivel is lehet beszállni). Tickerje a SHOP lesz, ami szerintem nagyon jó ötlet. Nemcsak a New York-i tőzsdén, hanem a torontói tőzsdén is kereskedhető lesz a részvény (SH tickerrel), ez egy plusz pont a cégnek.

A Shopify kanadai székhelyű vállalat, legutóbbi jelentés szerint évente 1000 dollár bevételt könyvelt el a cég felhasználónként (webáruház üzemeltetők), 162 261 ügyfelük van jelenleg, így átszámolva szép kis bevétel csak belőlük. 150 országban vannak jelen.

Május 21-én már kereskedhető is lesz a cég részvénye (SHOP). Ez az a részvény, aminél érdemes lesz a kibocsátás után is kockáztatni. Persze az ár is döntő tényező lesz, de véleményem szerint hosszabb távon is érdemes lesz tartani a részvényt. A várakozások nagyok, és a növekedési potenciál is nagy a cégben. Viszont itt tényleg kockáztatunk, mivel a bevételek mellett a kiadásaik is egyre jobban nőnek. Így ezt érdemes figyelembe venni, de amint profitba fordul a cég, máris több száz százalékos hozamot realizálhatunk.

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!