Arbitrázs ügyletek profitlehetőségei

Az arbitrázs ügylet egyszerűen fogalmazva: a különböző piacokon (például földrajzilag) lévő azonos termék, vagy hasonló termékek árának eltéréséből fakadó kockázatmentes haszon. Elvileg kockázat mentes, de a történelem bebizonyította, hogy nem mindig az.

Sok kereskedő használja az arbitrázst arra, hogy hasonló szektorban működő cégek ár eltéréséből profitáljon. Pl. Coca Cola és Pepsi esetében, ha úgy látod, a Pepsi alul árazott, akkor a Pepsit megveszed, a Coca Colát pedig shortolod (eladási pozíció). Persze ez rossz irányba is elmehet, ha az árak elkezdenek távolodni, így ezzel vigyázni kell. Sajnos a robotok nagyobb megjelenésével egyre zsugorodnak az arbitrázs lehetőségek, így már például a határidős és a spot piac közötti különbséget nem is érdemes lekereskedni. De például a kötvényeknél még mindig sok lehetőséget lehet találni.

Én mégis egy új piac arbitrázs ügyletét nézem, hiszen ott még nagyobb a lehetőség. A bitcoinról van szó.
Az alábbi ábrán is látszik valamelyest az eltérés az árakban, pedig mindegyiket dollárban mérik. Több olyan időszak is van, amikor az eltérés akár 3-5, sőt akár 10 dollár is lehet, amiből már tudunk szépen profitálni.
Pl. A btc-e piacon egy bitcoin 238,75 dollár, míg a Bitstamp-on  240,12.
A btc-e árát használja több brókercég is, így könnyen lehet árfolyam esésre is játszani, tehát megvalósulhat az, hogy egyik helyen vásárolunk, másik helyen eladunk (szinte csak pár másodperces eltéréssel). Érdekesség még, hogyha egyik piacon megindul egy nagyobb esés, valamikor pár perccel később indul meg csak a másikon, ezt kell figyelni. Sokszor 5-10 perccel is később indulnak meg az árfolyamok, így akár 10-20 dolláros eltérések is lehetnek (ami akár 5-10%-ot is jelenthet)

Hetente több lehetőségünk is van megjátszani ezt, érdemes ezt az oldalt nézni, kattints ide.

Bitcoincharts.com
Bitcoincharts.com

 

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!