KezdőlapTőzsdeÁtlépte az 5000 pontot a Nasdaq

Átlépte az 5000 pontot a Nasdaq

-

Ahogyan az várható volt, a Nasdaq, vagyis az amerikai techcégek indexe átlépte az 5000 pontos határt. Ez azért fontos, mert utoljára 2000-ben volt ezen a szinten az index. A képen is látszik, hogy erős emelkedő trendben van az index. Mégis picit furcsa úgy nézni az árat, hogy ezt utoljára 2000-ben tudta teljesíteni. Azóta eltelt 15 éve, tehát inflációval növelt értéken ez még nem az az ár. Vagy mégsem? Az biztos, hogy akkor túlértékelt volt az index, tehát az inflációval növelt értéken számolva még van hová emelkednie az indexnek.

Lesz e újra Dotcom lufi? Erről ide kattintva olvashatsz. 

Azért is jó ez az árszint, mert alacsony kockázattal tudunk spekulálni. Jesse Livermore nagy tőzsde spekuláns mondta azt, hogyha egy szintet teljesített a részvény, akkor nagyobb az esélye, hogy a következőt is teljesíteni fogja. Tehát a 6000-es határt nagyobb eséllyel eléri, mint a 4000-et (vagyis megfordulna). Kockázat kezeléssel, pedig még jobban rá tudunk segíteni arra, hogy profitáljunk belőle. Tehát, amennyiben Nasdaq indexre, vagy az ebben szereplő részvényekre spekulálunk, 5000 pont alatt nem érdemes tartani az indexet, vagy a részvényeket. 10-20 % profitlehetőség, 2-5% kockázattal szemben.

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek