Ausztria is hazavitetné a Londonban őrzött aranyát – Mi történik?

A németek és a hollandok után az osztrákok is bejelentkeztek, hogy hazahozatnák a külföldön őrzött aranyukat. Ausztria aranytartalékának 80%-át Nagy-Britanniában őrzik. A CNBC értesülései szerint az előbb említett 80-ról 30%-ra csökkentenék a londoni aranytartalékukat, ami azt jelentené, hogy közel 5 milliárd dollárnyi aranyat szállítanának Ausztriába.

Ahogyan a németek, úgy az osztrákok is 2020-ig szeretnék hazahozatni a külföldön tárolt aranyat, vagy annak egy részét. Ennek óriási költsége lenne, tehát ebből is látszik, hogy a bizalmi index csökkent a térségben. A bizalom azért is csökkenhetett, mert egyrészt a még mindig tart az elhúzódó orosz-ukrán konfliktus, másrészt a görög adósságválság is itt a nyakunkon és nem utolsó sorban az, hogy az Egyesült Királyság meglebegtette, hogy kilépne az EU-ból.

Nemcsak a jegybankok aggódnak az európai problémák miatt, hanem az állampolgárok is. A német lakosság körében nőtt a fizikai aranyvásárlás 2015-ben. Ezt még nem nevezném pániknak, de érdemes figyelni rá, mivel egy pánikot maga a lakosság is elindíthat.

Az arany ára most vonzó a befektetőknek, mivel olcsó. Az utóbbi időben a dollár erősödése miatt nem tudott tartós emelkedő trendbe kezdeni a nemesfém. Egyre több hírt olvashatunk a világsajtóban az aranyról, amennyiben ez így folytatódik, az árfolyam is feljebb kúszhat rövid időn belül (20-50%-ot).

Arany árfolyam - finviz.com
Arany árfolyam – finviz.com

Fotó: wikipedia
Forrás: CNBC

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!