Az Amazon 1 milliárd dollárért megvette a Twitch-et. Jó vétel.

A Twitch videojátékokat közvetít. A felhasználók láthatják, közvetíthetik éppen mivel játszanak. Ezt nagyon sok gamer használja mindkét oldalról. Már a Youtube-on is megfigyelhető, hogy a legnagyobb követőkkel az olyan csatornák rendelkeznek, ahol többek között ilyen videók vannak. Ezért is akarta megvenni a Google is már, sőt a Yahoo is, de eddig senki nem tudta felvásárolni.

Az Amazon 970 millió dollárt fizetett készpénzben, igaz ezzel még mindig nem előzte meg a legnagyobb felvásárlását. A vásárlás nagyon jókor is jött az Amazon számára, sőt véleményünk szerint ezzel a cég jövedelmezőségét és profitját is növelni tudja. A Twitch-et nagyon sokat használják, és a gamerek, játékosok szeretik nézni egymás játékát is, sőt maguk közvetíteni azt. Már kész iparág alakult rá.

Az alábbi ábrán látszik, a legtöbbet 1,2 milliárd dollárt a Zappos online cipőboltért fizette az Amazon. Több jó vásárlása is volt már, például a Kiva Systems, velük tudta megcsinálni, hogy olyan hatékony legyen a csomagolás, kiszállítás.

amazon_felvasarlas

 

Az Amazon árfolyamán látszik már az emelkedés, a piac jól reagálta, igaz annyira el se volt ragadtatva. Ha végre át tujda törni a 350-es szintet, akkor újra emelkedésnek indulhat, és emelkedő trend alakulhat ki. Most inkább oldalazik.

amazon_aug