Az Amazon 1 milliárd dollárért megvette a Twitch-et. Jó vétel.

A Twitch videojátékokat közvetít. A felhasználók láthatják, közvetíthetik éppen mivel játszanak. Ezt nagyon sok gamer használja mindkét oldalról. Már a Youtube-on is megfigyelhető, hogy a legnagyobb követőkkel az olyan csatornák rendelkeznek, ahol többek között ilyen videók vannak. Ezért is akarta megvenni a Google is már, sőt a Yahoo is, de eddig senki nem tudta felvásárolni.

Az Amazon 970 millió dollárt fizetett készpénzben, igaz ezzel még mindig nem előzte meg a legnagyobb felvásárlását. A vásárlás nagyon jókor is jött az Amazon számára, sőt véleményünk szerint ezzel a cég jövedelmezőségét és profitját is növelni tudja. A Twitch-et nagyon sokat használják, és a gamerek, játékosok szeretik nézni egymás játékát is, sőt maguk közvetíteni azt. Már kész iparág alakult rá.

Az alábbi ábrán látszik, a legtöbbet 1,2 milliárd dollárt a Zappos online cipőboltért fizette az Amazon. Több jó vásárlása is volt már, például a Kiva Systems, velük tudta megcsinálni, hogy olyan hatékony legyen a csomagolás, kiszállítás.

amazon_felvasarlas

 

Az Amazon árfolyamán látszik már az emelkedés, a piac jól reagálta, igaz annyira el se volt ragadtatva. Ha végre át tujda törni a 350-es szintet, akkor újra emelkedésnek indulhat, és emelkedő trend alakulhat ki. Most inkább oldalazik.

amazon_aug

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!