Az Amazon egyszercsak révbe ért. A Tesla -val is ez történik?

Az a legszebb a tőzsdében, hogy legtöbbször nem a tények mozgatják az árfolyamot, hanem például a várakozások. Az Amazon (a világ egyik legnagyobb online webáruháza) árfolyama úgy emelkedett évről-évre, hogy a cég veszteséges volt. Az elmúlt 6 évben például megnégyszerezte az árát a részvény, mindezt úgy, hogy csak az elmúlt negyedévekben tudott felmutatni nettó profitot. És máris itt a párhuzam a Tesla-val.

Nagyon nem szeretek olyan cégekbe fektetni, amik eleve veszteségesek, mert egy nagyon rossz hír hamar leránthatja az árfolyamot. De tudod, a kivételek erősítik a szabályt! Főleg akkor, ha ilyen szép az adott részvény grafikonja, amit lent is látsz. De ne menjünk ennyire előre a grafikon elemzéssel. A Tesla a terjeszekedés, az új modellek, és a kapacitás növelés miatt folyamatosan “eszi” a tőkét, és a bevételei nem tudják még meghaladni a kiadásokat. A Model 3 gyártását például csak úgy tudták elkezdeni, hogy több tőkét vontak be, mint azt előre eltervezték. A bevételei így is 30%-ot nőttek az egy évvel ezelőtti adathoz képest.

A kiadásokat el is fogadták a befektetők, ez onnan látszik, hogy a tegnapi negyedéves gyorsjelentés után meg sem mozdult az árfolyam (ebből derült ki a Model 3-hoz felhasznált többlet tőke.) Tehát ez jól jelzi, hogy stabilabb kezekben vannak a részvények. A befektetők az elmúlt 2 évben vegyesen álltak hozzá a papírhoz, és az előtte lévő nagy emelkedő trend megtorpant. Ez így egy jó beszállási lehetőséget is kínál nekünk.

Ha a rászánt tőkét elosztva helyezzük el a Tesla részvényben, akkor a kockázatunkat csökkenthetjük. Tehát a tőke 1/4-ét most, árfolyam változástól függően a következő csomagot néhány hónap múlva vesszük meg. Így, ha rossz irányba indul a részvény pl 180 dollár alá csökkenne, akkor csak a tőkénk kis részét kockáztattuk, és a kezdeti egyösszegű befektetés esetében 20%-ot kockáztatnánk, míg a fent leírt tőke elosztós esetben csak 5%-ot! Ezért gyere többször a Minnerre, mindig tanulsz valamit!

Tesla részvény elemzés - Az árfolyamot részletesebben a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred.
Tesla részvény elemzés – Az árfolyamot részletesebben a www.brokermonitor.hu árfolyam elemző menüpontjában is eléred.

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk be tudod gyakorolni a tőzsde alapjait és az Amazon részvényével kereskedni is tudsz. Most már nyereséges a cég!

Fotó: Tesla.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!