Az Apple benyal Trumpnak? Dupla annyiba kerülne az iPhone, ha az USA-ban gyártanák.

Nem, nem nyalt be az Apple Donald Trumpnak, mert már nyár óta tervezgetik, illetve felröppent a hír, hogy az Apple az USA-ba helyezné át az iPhone gyártását. Meg is kereste az ázsiai gyártóját, a Foxconnt, hogy mennyibe kerülne áttelepíteni a gyártást, hogy onnantól Made in USA kerüljön az almás mobilokra. Nem lesz olcsó! A gyártósor áttelepítése sem, és utána a mobil sem.

A japánok azt számolták, hogy duplájára kellene emelni az iPhone árát, hogy megérje az USA-ban gyártani a készüléket. Több közgazdász is megszólalt és arra jutottak, hogy robotok segítségével le tudják majd nyomni a gyártási költségeket. Viszont máris nem lesz az, amit Trump akar, mert ezzel temérdek munkahely nem fog létre jönni, hiszen robotok fogják helyettesíteni az embereket.

Jó helyzetben az Apple, fürdenek a pénzben

Azt tudnod kell, hogy az Apple rengeteg készpénzzel rendelkezik. 200 milliárd dollár vár arra, hogy valamit csináljanak vele (erről itt írtam, kattins ide). Tehát még az elején a plusz költséget “le is tudja nyelni”.
Nem lesz új dolog a Made in Usa felirat az Applenél, mert a Mac Pro-t például Texasban gyártják.

Ha nem is jön össze, jó marketing fogás!!! 

Kapcsolódó cikkek:
Mikor vegyél Apple részvényt? Érdemes venni?
Mi lenne, ha az Apple hirdetné a McDonald’s termékeit – zseniális videó

Forrás: Nikkei

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!