Az előfizetéses sportfogadós tippoldalakat kinyírta, illetve aktívan törli a Facebook

Mikor ezt a cikket olvasod, jól jegyezd meg a mondanivalóját. Már akár le is írhatnám a bevezetőben, mert annyira fontos, de először jöjjön a körítés és a szaftos érdekesség. Olyan helyről kaptak pofont a sportfogadó tippoldalak, amitől biztosan nem várták. Több olyan “vállalkozás” is működik, melyek például labdarúgó meccsekre adnak tippeket pénzért cserébe (legtöbbször havidíj ellenében).

Eddig én azon lepődtem meg, hogy a magyar Szerencsejáték Felügyelet, vagy a Szerencsejáték Zrt. miért nem lép fel ellenük. Nem történt semmi, bárki adhatott pénzért cserébe tippeket. Pedig itt kőkeményen akár befektetési tippeknek is vehetjük őket.  Több ilyen hazai tippoldalnak akár több 10 000 követője is van/volt. A Facebook az utóbbi hetekben hirtelen elkezdte őket figyelmeztetni, illetve törölni. És ezzel több sporttipp adással foglalkozó vállalkozás egyik napról a másikra elveszítette a marketingcsatornáját. Hirtelen jött a változás, a tulajdonosok nem is tudják mit csináljanak.

Mi alapján töröl a Facebook?

Több ilyen “volt”  és jelenlegi tippoldal tulajdonosát is megkérdeztem. Összegyűjtöttem az ő meglátásukat:

  • Ha a Facebook oldalak posztjaiban szerepel a sport tipp, tippmix, tippek, sportfogadás szavak, vagy ezek kombinációja.
  • Csoportokban ugyanígy, ami figyeli a tartalmakat is, és természetesen a csoport nevét, leírását.
  • Képeken is felismeri a feliratokat a Facebook, így egy tippmix szelvény is akár probléma lehet
  • A Facebook algoritmusa tehát keresi az ilyen szövegeket, és ahol sokat talál, ott akár törlésre is sor kerülhet.

Ezek az oldalak úgy működtek, hogy volt egy Facebook oldaluk, illetve volt fizetős csoportjuk, ahová csak azok kerültek, akik előfizetők voltak, és oda tették közzé a tippeket.

Mit tanulhatunk ebből?

Soha, de soha ne támaszkodj csak egyetlen egy marketing csatornára. A Facebook egyébként is kényes az ilyen tartalmakra, de egyébként más Facebook oldalaknál is már kaptam információt, hogy blokkolva lett a Facebook által. Nem lehet ennyire kiszolgáltatott a vállalkozásod.

Mit csinálhatnak az ilyen sportfogadó tippoldalak?

Mindenképpen kommunikációjukban váltaniuk kell, és elkezdeni például

  • hírlevél marketinget alkalmazni
  • torrent és pornó oldalakon reklámozni
  • blogolni  (sport téma, és a blogon lesz a sales)
  • úgy kialakítani az üzleti modellt, marketinget, hogy a Facebook oldalon maximum blogbejegyzések és sport szerepeljen, de ne essen szó sportfogadásról

Extra üzleti ötlet: 
Én azonnal csinálnék egy gyűjtő oldalt, ami az ilyen sportfogadó tippoldalakat összegyűjti. Mint egy adatbázis oldal. És ezt marketingelném a fenti csatornákon a tipp oldalaknak adnál így platformot. #lehetőség

Fotó: Youtube/www.tippmix.hu

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!