Az olaj szépen, csendben felfelé mozog

Múlt héten a sajtóban az olaj azért került be, mert egyik nap 8%-ot esett az árfolyama. Aznap írtuk mi, hogy a nagyobb olaj cégek mennyivel csökkentik beruházásaikat. Tehát maga az esés inkább spekuláció miatt lehetett, mivel a fundamentumok (hírek) alapján ilyen mértékben nem zuhanhatott volna. Ezt bizonyítja az is, hogy mostanra vissza is emelkedett arra a szintre, ahonnan bezuhant. 55 dollár feletti árfolyamnál már tartósabb emelkedésre számíthatunk, és elindulhat az emelkedő trend.

Itthon emelkedett a benzin és a gázolaj ára is, igaz ehhez nagyban hozzájárult a gyenge forint a dollárral szemben. Hiába alacsony az olajár, ha a forint gyenge a dollárral szemben, így kis mértékben hat csak a benzin árára az olaj világpiaci árának csökkenése.

 

Olaj árfolyam 2015. február - finviz.com
Olaj árfolyam 2015. február – finviz.com

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)