Kezdőlap Gazdaság és üzlet Az Uber kivonul Kansasből. Budapest lesz a következő?

Az Uber kivonul Kansasből. Budapest lesz a következő?

-

Kansasből kivonul az Uber, miután a törvényhozók elfogadtad egy új törvényt, ami lehetetlenné teszi az Uber működését.  A törvényt hamarosan meg fogják vétózni, de jó ideig nem fog működni Kansasben az Uber. Az Uber is reagált az eseményekre, amiben leírja, hogy több száz munkahely is megszűnik.

Az Uberről írtunk már a Minneren, azt fejtegettük, hogy vajon taxi szolgáltatáskén működik e. A lényeg a cikkben ez: “Gondolom, hallottál már az Autohop vagy az Oszkar.com-ról. Mind a kettő telekocsi szolgáltatás, vagyis a sofőr bejelöli merre is utazik, aki szeretne, tud hozzá csatlakozni hozzá, tehát itt érvényesül a “carsharing”, vagyis az autómegosztás. A fenti oldalaknál a lényeg, hogy te utasként beszállsz a költségekbe, a benzinpénzbe, autópályadíjba… Az Uber is erre hivatkozik, hogy ő is ezt a tevékenységet végzi, ellenben nála nem valósul meg tökéletesen azaz érv, hogy a sofőr adott irányba utazik, és te csak beülsz mellé, és pénzzel beszállsz a benzin költségbe. Az Ubert megrendeled, és taxiként elvisz a te célállomásodhoz.” Kattints ide az egész cikk elolvasásához.

Látható tehát, hogy nem csak itthon, Budapesten jut eszébe a politikusoknak (Varga Mihály) az Uber rendre utasítása. Érdekes kérdés ez az Uber, sokan innovátornak tartják, pedig a legtöbb taxinál már van olyan lehetőség, hogy applikációval rendel az ember magának. Az olcsóságát lehetne az Ubernek kiemelni, azt meg az adóelkerüléssel éri el, illetve olyan dolgokon spórol, mint a biztosítások, “alkalmazottak”… Nincs az Uberben semmi közösségi… A “startupok”-nak is lassan meg kell érteniük, rájuk is vonatkoznak a törvények, főleg az olyanokra, akik semmit nem innoválnak…

A fotó eredeti forrása ebben a twittben található:

Forrás: Uber/blog, Cnnmoney, Time

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek