KezdőlapGazdaság és üzletAz Uber riksákat használ Indiában

Az Uber riksákat használ Indiában

-

Előző cikkünkben kifejtettük, hogy vajon taxi az Uber? Érdemes elolvasni a megállapításunkat. Most viszont egy másik témáról, hírről lesz szó. Az Uber második legnagyobb piaca India, ez nem is kérdés, hiszen rengeteg ember él ott. Ezért is, hogy alkalmazkodjon a helyi viszonyokhoz elindította a riksa szolgáltatását, vagyis már azt is lehet rendelni Indiában.

Az extra érdekesség az, hogy míg Amerikában inkább mobil appon keresztül fizet minden Uberes felhasználó, addig Indiában már készpénzt is elfogadnak. Erre azért volt szükség, mert nem sokan használják a mobiljukat fizetésre, és még mindig nagy a készpénzt használók aránya.

Az alábbi Twitter üzenetből kiderül, hogy uberAuto-nak hívják ezt a szolgáltatásukat.

 

Indiában volt már balhéja az Ubernek, mivel egy női utast az egyik sofőrjük erőszakolt meg. A cikket én érdekességnek szántam, a véleményem még mindig az, hogy sajnos ez nem közösségi fuvarozás, ez taxi. Bár egy ilyet itthon Budapesten kipróbálnék, csak megrendelném az applikációval, aztán barátnőmmel körbe néznénk a városban. Szóval az Uberes riksa jöhetne ide Budapestre is, és kérném a számlát (amit persze nem tudnának adni). 🙂

Forrás: Time

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek