KezdőlapGazdaság és üzletBernie Madoff a börtönben is bizniszel, monopolizálta a forrócsokit

Bernie Madoff a börtönben is bizniszel, monopolizálta a forrócsokit

-

Bernard “Bernie” Madoffról biztosan hallottál. Ő minden idők eddigi legnagyobb piramisjáték csalója. Aki ponzi sémát követve több milliárd dollárt csalt ki több milliárdostól, sztártól, vagy például a rokonaitól.. A 2008-as gazdasági válság alatt omlott össze a csalása, amikor is többen szerették volna kikérni a befektetéseiket, és egy ilyen piramisjátéknak ez a halálát okozza. 150 évre ítélték 2009-ben. Most pedig kiderült, hogy a börtönben is üzletel.

A Ponzi Supernova című podcast sorozat éppen Madoffal foglalkozott, amikor kiderítették, hogy a börtönben felvásárolta a büfé összes forrócsoki készletét, vagyis monopolizálta azt. A Swiss Miss márkájú forrócsokit csak tőle tudják beszerezni a rabok az udvaron. És a legérdekesebb, hogy a raboknak nincs is ellenvetése, mert felnéznek Bernie Madoffra. Valamivel el kell ütnie az időt.

Itthon a Buda-Cash, Quaestor és a Kun-Mediátor (Bróker Marcsi) csinált hasonló ponzi sémához, piramisjátékhoz hasonló csalást.

Ehhez kapcsolódó tartalmak:

Fotó: Florian Seroussi/Flickr
Forrás: Quartz

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek