Bernie Madoff a börtönben is bizniszel, monopolizálta a forrócsokit

Bernard “Bernie” Madoffról biztosan hallottál. Ő minden idők eddigi legnagyobb piramisjáték csalója. Aki ponzi sémát követve több milliárd dollárt csalt ki több milliárdostól, sztártól, vagy például a rokonaitól.. A 2008-as gazdasági válság alatt omlott össze a csalása, amikor is többen szerették volna kikérni a befektetéseiket, és egy ilyen piramisjátéknak ez a halálát okozza. 150 évre ítélték 2009-ben. Most pedig kiderült, hogy a börtönben is üzletel.

A Ponzi Supernova című podcast sorozat éppen Madoffal foglalkozott, amikor kiderítették, hogy a börtönben felvásárolta a büfé összes forrócsoki készletét, vagyis monopolizálta azt. A Swiss Miss márkájú forrócsokit csak tőle tudják beszerezni a rabok az udvaron. És a legérdekesebb, hogy a raboknak nincs is ellenvetése, mert felnéznek Bernie Madoffra. Valamivel el kell ütnie az időt.

Itthon a Buda-Cash, Quaestor és a Kun-Mediátor (Bróker Marcsi) csinált hasonló ponzi sémához, piramisjátékhoz hasonló csalást.

Ehhez kapcsolódó tartalmak:

Fotó: Florian Seroussi/Flickr
Forrás: Quartz

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!