Bezzeg most senki nem ír arról, hogy az orosz rubel 33%-ot gyengült az elmúlt 3 hónapban

Amikor rekord szintekre gyengült az orosz rubel, akkor a média felkapta. Most, amikor éppen csak megközelíti a rekord szintet, és 33%-ot gyengült a rubel az elmúlt 3-4 hónapban, a média még kussol. Ez egyrészt azt is jelenti, hogy még gyengülhet is. A média persze azért sem foglalkozik vele, mert az olajár csökkenés hatására gyengül a rubel, így ennek már nincs hírértéke.

A cikk elején található képen rubel/dollár és az olaj árfolyamának korrelációját láthatjuk. Ez jól szemlélteti a két árfolyam kapcsolatát. Érdemes, tehát figyelni az olajár változását, és ahhoz alakítani a rubel spekulációnkat. Érdekesség viszont az, hogy például a Gazprom árbevételének még jót is tesz a gyenge rubel, és előző évhez képest 71%-kal növelni tudta nettó nyereségét az első negyedévben.

Az dollár/rubel árfolyamára rápillantva máris láthatjuk rubel további gyengülését. Az orosz jegybank már a kamatot is csökkentette, így az is hatott az árfolyamra. Merre tovább? 50 dollár alatti olajárnál további folytatódhat a rubel gyengülése, vagyis nagyobb az esélye a gyengülésnek. A piac, és a spekulánsok is csak akkor fognak felfigyelni az árfolyamra, amikor újra 68-70 rubel lesz egy dollár. Most már a piac is lehiggadt annyira, hogy a brókercégek csökkentették az árfolyam különbséget (spread-et), így érdemes kötni az árfolyamra.

usdrubel

Fotó: Vicente Villamón/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!