Bill Gates már 1994-ben megjósolta a Netflixet és a Facebookot?

1994-ben interjút adott Bill Gates a Playboynak, amiben szinte megjósolta korunk két nagy techóriásának működését. Bár az interjú már nem található meg a Playboy honlapján (levették), mégis elérhető a webarchiv oldalnak hála. Furcsa is, hogy ennyire jól látta ezeket a folyamatokat, akkor miért nem vágott bele (bár az is igaz, hogy inkább más irányra koncentráltak: XBox, Windows…)?

Az interjúban említi, hogy a későbbiekben a mások által ajánlott filmeket ki tudjuk választani, és meg is nézni a számítógépen, sőt, utána mi is véleményezhetjük. Továbbá arról is beszélt, hogy az online adta lehetőségek miatt könnyebb lesz különböző közösségekbe kapcsolódni, és az információkat könnyebben elérjük. Mi ez, ha nem a Netflix és a Facebook?

De az interjúban van még érdekesség, a digitális pénzről is beszél, továbbá a mobilpénztárcáról, elektronikus jegyekről. Viszont az akkori PDA-kat nem szerette használni, mint kiderült, ezzel kapcsolatban elég szkeptikus volt, főleg a kézírás-felismeréssel kapcsolatban.

Az interjút teljes terjedelmében ide kattintva el tudod olvasni.

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Forrás: Business Insider
F
otó: wikipédia

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!