Csapatépítés tippek a karantén idején

Mindenki tudja miről van szó, csapjunk bele a lecsó közepébe!

Sör / bor / pálinka / egyéb kóstoló

Végy egy szakértőt, a csapattagok pedig vegyék meg az általa összeállított listán szereplő italokat, vagy akár ételeket! Fontos, hogy olyan termékekből álljon a lista, amiket Magyarország területén szinte bárhol meg lehet venni, de az is járható út, ha a linkeket küldöd el szervezőként a vásárláshoz a résztvevőknek! A platform pedig Zoom vagy Skype, de ezt eddig is tudtátok! 🙂

Főzzünk!

Először úgy tűnhet, hogy ez nem egy csapatépítő elfoglaltság, de mégis az, hiszen “együtt”, legalábbis egyszerre valósítunk meg valamit, mindannyian ugyanazt, méghozzá egy tál ételt. Az előző ponthoz hasonlóan szükségünk van egy szakemberre, illetve a hozzávalók listájára, amit mindenkinek meg kell vennie, vagy meg kell rendelnie.

Zumba / egyéb tánc vagy sportoktatás

A zumba a mozgásforma jellegéből adódóan végezhető könnyen otthon, hiszen egy viszonylag kis területen, többnyire állóhelyzetben kell folyamatos mozgást végeznünk, nem igényel szakaszos megállásokat, nincsenek újabb és újabb instrukciók. Ennek megfelelően karantén idején remek megoldás a közös sportolásra, hölgyeknek, uraknak egyaránt!

Meditáljunk!

Ha valaki azt mondja, hogy könnyen viseli a mostani helyzetet, akkor könnyen lehet, hogy már megbolondult, bizony a mentális egészségünk különösen fontos a karantén, az össze- és bezártság idején. Remek megoldás lehet a meditáció a pszichés nehézségek enyhítésére, kérjünk meg egy szakértőt arra, hogy egy online meeting keretében “csoportos” oktatást tartson a kollégáknak! Közös fejlődés, közös élmény!

Varázslók harca

A jelen helyzetet sok leleményes vállalkozó igyekszik meglovagolni, sorra jelennek meg az újabbnál újabb lehetőségek. Ilyen a War of Wizards is, egy online játszható szerepjáték, egy remek történet keretében erősíthetjük a csapatunkat, méghozzá egy játékmester vezetésével.

Excel művészet

Kevesen tudják, de egy XLS táblában bizony még a művészi hajlamainkat is kiélhetjük, a karantén idején pedig természetesen csapatban kell ezt megtennünk. Ezen a linken láthatunk egy cuki unikornist, lemásolás után már el is kezdhetjük közösen színezni, remek időtöltés, közben beszélgethetünk, mindenki hozzájárul egy kicsivel a közös műhöz!

Bingózzunk!

Ha valaki azt mondja, hogy “bocs, le voltam némítva”, netán felteszi a klasszikus “hallasz?” kérdést a Zoom során, akkor már ki is lehet húzni egy-egy mezőt, ha mindent kihúztál, akkor nyertél! Laza, kötetlen, remek kikapcsolódás, egyben persze csapatépítés, csak ki kell nyomtatni az alábbi lapot:

Virtuális pub crawl

A klasszikus pub crawl lényege, hogy felkeres a csapat egymás után számos kocsmát, online arra lesz lehetőségünk, hogy érdekes weboldalakat látogassunk meg együtt, és megbeszéljük a látottakat. Kezdésnek remek lesz ez az oldal! Fontos, hogy legyen kerete a játéknak, 15 percnél többet ne töltsetek el egy oldalon!

Mutass be valamit, ami számodra fontos!

Ebben a játékban mindenki egyetlen percet kap arra, hogy bemutasson egy személyes tárgyat, ami számára valamiért fontos. Mindenkit meg kell hallgatni, így sokat tanulhatunk egymásról, ezáltal erősödik a csapat!

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!

Képek: Museumhack.com, Forbes.com

Kipróbált módszereket mutatunk be videókon keresztül. Ha ennyi mindent kapsz ingyen a Minneren, képzeld milyen izgalmas anyagok vannak a fizetős képzésekben! Nézd meg legújabb anyagainkat a MinnerAkadémián! Kattints ide!
Avatar
Györfi András
Újságíró, vállalkozó, a Kriptopénz ABC című, a HVG Könyvek gondozásában megjelent kriptopénz, blokklánc témájú ismeretterjesztő kötet szakmai szerkesztője, társszerzője, olyan nagy sikerű webes vállalkozások alapítója, mint a Ducitárs.hu, vagy a SkypeSuli.hu.

Instant posztok

MinnerInstant

Ezen nagyot mosolyogtam, tényleg zseniális húzás! 1 eurót fektettek cégekbe egészen alacsony részesedésért cserébe, 500 startupba fektetett így be a Unicor VC kockázati tőke társaság. Viszont ezzel elérte, hogy többször is egy lapon említsék őket nagyobb tőketársaságokkal, mert ezek a média egyébként is szeret írni, főleg ha unikornisok (gigantikus startup) lettek adott cégekből. És felsorolják kik is nyertek az üzleten.

A Unicor VC-től nem lehet azt a tényt elvenni, hogy olyan vállalatokba fektet, amelyek rövid időn belül 1 milliárd euróst értékelést érnek el. A Top kockázati tőkebefektetők között említik a céget mindig. Ez megnyitotta a kaput nekik már több helyen is.

Imádom az ilyet! És most ez többszörös hatású volt, mert márkaépítést is sikerült elérniük, nem csak figyelmet kapniuk.

Gerillamarketingről itt olvashatsz, sőt podcast is egyben: Emlékszel a Minner wifis gerillamarketingjére? És a kávésra? Gerillamarketing példák [podcast]

Forrás: Haszon

MinnerInstant

Ahogy már tavaly felreppent a hír, a cég megváltoztatja a nevét. Főleg a politikai korrektség miatt. Ezt írják oldalukon:

Meghallgattunk. És tanultunk. Bár ez soha nem állt szándékunkban, megértjük, hogy a csomagoláson szereplő ember képe szolgasághoz kapcsolódó képeket idéz, és azt is, hogy az Egyesült Államokban az “Uncle” szó bizonyos időkben fekete emberekre utaló pejoratív kifejezésként élt. A nevünket Ben’s OriginalTM -ra cseréljük, és többé nem szerepeltetjük a képet a csomagolásunkon, hogy még befogadóbbá tegyük a márkánk arculatát.

Továbbiak erről a témáról A politikai korrektség akkor is érték, ha beleszól a vállalkozásunk életébe?

MinnerInstant

Most a pandémia alatt sokan csinálják, pedig nem szabályos, és nem felel meg az írásbeliség szabályának az e-mailben elküldött, majd aláírt és bescannelt szerződés. Persze keveset találkozunk ilyen bírósági üggyel, vagy nem érint minket, kisebb KKV-kat.

Megoldás lehet, ha áttérsz online, e-szerződésre, e-aláírásra. Körbejártuk és bemutattuk a témát: Így működik az online szerződés, aláírás. E-szerződéskötés útmutató

MinnerInstant

Nem rendelnék a nyár környékén! Július 1-től már vámoltatni kell a 22 euró alatti rendeléseket is. Kb. 40 millió csomag érkezik így harmadik országból melyek 3/4-e 22 euró alatti csomag. Persze pont azért is hozták be a szabályt, mert lehetséges nem is annyi a csomag értéke, mint amennyi rá van írva. Nos nincs még álláshirdetési dömping a postánál vámügyintézésre, vagy logisztikai munkásra. Pedig ennyi csomagot végigvinni, nem lesz egyszerű, főleg a vevőnek is be kell kapcsolódnia a vámeljárásba, ahogy azt nagyobb értékű rendeléseknél megszoktuk.

Erről cikk: 2021-től vége a 22 euró alatti áfamentességnek. Például a kínai rendeléseknél és még vámkezelés…

Forrás: MTI


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek