KezdőlapGazdaság és üzletDrónverseny Magyarországon? Igen, már van! - "Red Bull Air Race, csak kicsiben"

Drónverseny Magyarországon? Igen, már van! – “Red Bull Air Race, csak kicsiben”

-

Amikor legutóbb a Dubaiban megrendezett drón versenyről írtam, akkor nem is sejtettem, hogy közben elindult itthon is egy nagyon komoly szerveződés. Tudtad, hogy létrejött egy drónbajnokság itthon? Áprilisban Velencén volt az első forduló, és most május 15-én a Hungaroringen lesz a következő forduló. Ki szervezi? Mi ez?

“Az első magyarországi drónbajnokságot a Magyar Drón Egyesület (MDE) és a Tó-Feszt Kft. rendezi meg, a versenyre profik és amatőrök egyaránt nevezhetnek, ráadásul érdemes is nevezni, hiszen a legjobbak komoly nyereményben részesülhetnek.” – ez olvasható a Droneracinghungary.com oldal sajtóközleményében.

A versenyről (videók a bejegyzés végén!)
A háromkörös futamok során 4-4 versenyző indul, mindenki két futamon vesz részt, és a jobbik időeredményét veszik figyelembe a sorrend felállításánál. A versenyek legjobbjai 10-8-6-4-2-1 pontot kapnak, és az öt viadal pontjainak összesítését követően kerül megállapításra a sorozat végső eredménye, s dől el, ki utazhat a világbajnokságra.

A körpálya kapukból és zászlókból épül fel, aki kihagy egy akadályt, azt kizárják az adott futamból. A drón lezuhanása esetén le kell kapcsolni a járművek jeladóját, és ebben az esetben is bukja a futamot a versenyző. A pilótáknak a szabad szemes reptetés tilos, kötelező az fpv-felszerelést használni, ami lehet video szemüveg, földi állomás, vagy monitor.

A versenyen való nevezés költsége 2000 Ft. A kötelező egyéni biztosításának díja fejenként 3000 Ft., azonban a Magyar Drón Egyesület ennek a költségnek a felét magára vállalta, így a 2000 Ft-os nevezési díjon felül csak 1500 Ft-os biztosítási díj hárul a versenyzőkre. A 18 éven aluliak számára szülői engedélyre is szükség van, az indulás alsó korhatára 14 év.

Május 15-én a Hungaroringen lesz a következő forduló:

TIMETABLE

A velencei futamról egy-két felvétel:

DRH MB 1. Futam – Zed vs. IronicGTI vs. BackspinDRH MB 1. Futam – Zed vs. IronicGTI vs. Backspin

Közzétette: Drone Racing Hungary – 2016. április 6.

A Minneren drónokhoz kapcsolódó vállalkozás ötleteket is találsz:
Indíts vállalkozást: 20. ötlet – Drón biznisz, fotózás, videózás…
Indíts vállalkozást: 80. ötlet – drónok és a biztonság
Indíts vállalkozást: 131. ötlet – drónreklám, VR reklám… kreatív reklámügynökség

Forrás: www.droneracinghungary.com
Fotó: Velenceváro/FB

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek