Egy magyar weboldal (na jó, 2) amiben csak 6-an dolgoznak, és éves 500 millió forint árbevétele van (és nem köthető politikához)

Tudtad, hogy még mindig sokan használják a Hirkereső.hu-t és a Kapu.hu-t? Mindkét oldalt naponta több százezren nézik, sőt, a legérdekesebb, hogy átlagban 28 percet töltenek a felhasználók az oldalon (statisztika innen). Ennyi eltöltött perc alatt bizony az oldalakon szereplő linkekre nagy mennyiségben kattintanak a felhasználók. Ebből profitál az oldal. Egy ennyire egyszerű üzleti modell, és mégis a tulajdonos, Holló Gábor már jó ideje több száz milliót keres évről évre.

Nemsokára közzéteszik a 2016-os árbevételt is, de nem sokkal maradhat el az eddigi évek tendenciájától, vagyis 400- 500 millió forint éves árbevételt ér el a cég, és ennek 60%-át ki is fizeti magának osztalékban. Egy olyan cégről beszélünk, ahol legutóbbi információk szerint 6 alkalmazott dolgozik. A Híreső Kft. áll a két fent említett oldal mögött, melynek tulajdonosa Holló Gábor.

A nagy portálok látogatottságának nagy része a Hírkereső-ről és a Kapu.hu-ról származik. Néhány példa:

  • Origo.hu látogatottságának 8%-a a két oldalról jön.
  • HVG.hu látogatottságának 16%-a a két oldalról jön.
  • 24.hu látogatottságának 8%-a a két oldalról jön.

Nem véletlen tehát, hogy ennyi bevétele van a cégnek, mivel több nagy portál is fizet azért, hogy linkjei megjelenjenek az oldalon. A 2000-es évek óta működő oldal természetesen először ingyen szemlézte a híreket, és helyezte el a linkeket, majd a portálok kezdtek el jelentkezni, hogy ők szeretnének feljebb kerülni, így egy-egy hírdobozért egyre többet fizettek. Az elmúlt 10 évben folyamatosan több száz millió forintot tudott profitálni Holló Gábor a két oldalból. Bár vannak versenytársai, de annyi bevételt egyik cég sem tud felmutatni, mint Holló Gábor híraggregátor oldalai. >>> Szóval hajrá! Gondold tovább az ötletét!

Nézz rá ezekre: 

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!