vasárnap, január 17, 2021

Egy térképen, hogy az egyes országokban élők milyen nyelven szeretnének megtanulni

Nem is olyan régen kettő db angol nyelv elsajátításához segítő applikációt ajánlottam (Duolingo, Xeropan). A Duolingot mivel globálisan használják, így jó adatai vannak arról, melyik országban milyen nyelven szeretnének megtanulni. Látható, hogy a 120 millió felhasználóból a legtöbben angolul szeretnének első körben megtanulni. Az első ábrán  ezt látod, vagyis első nyelvként mit szeretnének megtanulni az adott országban. Persze vannak érdekességek is.

Pl. A svédeknél az anyanyelvet, vagyis svédül szeretnének többen megtanulni. Nem, nem ennyire rossz ott a nyelvtanítás, hanem a lakosság 1/6-a bevándorló, így ők tanulják a helyi nyelvet, kihasználva a Duolingo segítségét.

Első nyelvként ezeket szeretnék megtanulni az egyes országokban - forrás: Duolingo
Első nyelvként ezeket szeretnék megtanulni az egyes országokban: Forrás: Duolingo

A második képen a második nyelvként legnépszerűbbeket látjuk. Bár árnyalt a kép, mivel pl. itthon csak angolul tanulhatsz az appon keresztül. Nost itt is a legérdekesebb a norvég adat, ahol szintén a fenti svéd példához hasonlóan főleg a bevándorlók miatt kiugró az érték.

Nemcsak a bevándorlóknak segít a Duolingo, hanem pl. Indiában főleg a helyi lakosok használják, de pl. Angolában a benszülöttek is egyre többen tanulnak ezen keresztül portugálul.

Második nyelvként ezeket szeretnék megtanulni az egyes országokban
Második nyelvként ezeket szeretnék megtanulni az egyes országokban

Forrás: Duolingo

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek