KezdőlapGazdaság és üzletEgy térképen, hogy az egyes országokban élők milyen nyelven szeretnének megtanulni

Egy térképen, hogy az egyes országokban élők milyen nyelven szeretnének megtanulni

-

Nem is olyan régen kettő db angol nyelv elsajátításához segítő applikációt ajánlottam (Duolingo, Xeropan). A Duolingot mivel globálisan használják, így jó adatai vannak arról, melyik országban milyen nyelven szeretnének megtanulni. Látható, hogy a 120 millió felhasználóból a legtöbben angolul szeretnének első körben megtanulni. Az első ábrán  ezt látod, vagyis első nyelvként mit szeretnének megtanulni az adott országban. Persze vannak érdekességek is.

Pl. A svédeknél az anyanyelvet, vagyis svédül szeretnének többen megtanulni. Nem, nem ennyire rossz ott a nyelvtanítás, hanem a lakosság 1/6-a bevándorló, így ők tanulják a helyi nyelvet, kihasználva a Duolingo segítségét.

Első nyelvként ezeket szeretnék megtanulni az egyes országokban - forrás: Duolingo
Első nyelvként ezeket szeretnék megtanulni az egyes országokban: Forrás: Duolingo

A második képen a második nyelvként legnépszerűbbeket látjuk. Bár árnyalt a kép, mivel pl. itthon csak angolul tanulhatsz az appon keresztül. Nost itt is a legérdekesebb a norvég adat, ahol szintén a fenti svéd példához hasonlóan főleg a bevándorlók miatt kiugró az érték.

Nemcsak a bevándorlóknak segít a Duolingo, hanem pl. Indiában főleg a helyi lakosok használják, de pl. Angolában a benszülöttek is egyre többen tanulnak ezen keresztül portugálul.

Második nyelvként ezeket szeretnék megtanulni az egyes országokban
Második nyelvként ezeket szeretnék megtanulni az egyes országokban

Forrás: Duolingo

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek