Egyre közelebb a Ferrari részvénykibocsátás, IPO! Érdemes lesz vásárolni?

Még nincs pontos dátum a Ferrari részvénykibocsátásáról, de már most érdemes elgondolkodni, hogy vásároljunk e a részvényből. A márkát ugye nem kell bemutatnom? Az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentumot érdemes átnézni, ezt itt találod.

Mit találunk a számaiban? Azt, hogy az egyik legjövedelmezőbb autómárka a világon! 10-14% között mozog a profitrátája. Jelenleg évente 7000 autót értékesít évente. Ez a szám nőni fog a részvénykibocsátás után? Valószínűleg nem. A Ferrari marketing stratégiájában benne van az is, hogy korlátozza a volumen növekedést, így tartja fent a márka luxusstátuszát. A Ferrari nagyon úgy néz ki, hogy rááll a luxusmárkához kapcsolódó tárgyak értékesítésére is. Ez azért is jó, mert az autóeladásaik nem fognak hirtelen meglódulni, így a befektetők nem tudnak mit beárazni a részvényébe.

Ezeket mind figyelembe kell venni tehát, ha Ferrari részvényvásárlásra adjuk a fejünket. A részvényeket a várakozások hajtják fel. Igaz az is, hogy a Ferrari jó lesz majd osztalék részvénynek. Tehát, ha jó osztalékot fizet, akkor az is felhajtja az árfolyamot, mivel az eladási oldalon kevesen lesznek.
Szóval én Ferrari részvényt akarok, és minimum 3 évig beleülök :), mármint a részvénybe.

 

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)