vasárnap, január 17, 2021

Elhagyatott “szellem” plázák az USA-ban – #képek #videók

Az USA-ban indult útjára a pláza építési láz, így nem véletlen, hogy ott van a legtöbb ilyen elhagyatott, becsődölt komplexum. Sajnos miután a tulajdonosok nem találtak már alternatív felhasználási módot, így sok helyen üresen pangó plázákat találunk.

Randall Park Mall – North Randall, Ohio

Fotó: Nicholas Eckhart/Flickr
Fotó: Elhagyott plázák – Forrás: Nicholas Eckhart/Flickr

White Flint Mall in Washington, DC.

Fotó: Elhagyott plázák - Forrás: Flickr
Fotó: Elhagyott plázák – Forrás: Flickr

Abandoned Rolling Acres Mall

16541995753_c22bea84b8_k
Fotó: Elhagyott plázák – Forrás: Flickr

Rolling Acres Mall Interior – Ohio (Ebben az államban elég sok szellem pláza található)

Elhagyott plázák - Forrás: Nicholas Eckhart /Flickr
Elhagyott plázák – Forrás: Nicholas Eckhart /Flickr

A Youtubeon több videó is látható ilyen plázákról:

Gondolkozz, hogy te milyen megoldással élesztenéd fel ezeket a plázákat, vagy milyen új funkciójuk lehetne?
pl.: lakóépület, múzeum, startup irodák…
Ha sokat gondolkozol, akár olyan ötleted is támadhat, amivel itthon is eredményeket lehetne elérni például. a kiadatlan üzlethelyiségek esetében.

Ha további képeket/videókat szeretnél keresni ebben a témában, akkor csak írd be a keresőbe, hogy “dead mall”.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek