Elítélték Madoff alkalmazottját is, ő is benne volt a piramisjáték szervezésében

2009-ben 150 év börtönbüntetésre ítélték Bernard Madoff üzletembert, mivel ponzi séma alapján beszedte a befektetőitől a pénzt, és a megígért hozamokat mindig az új befizetőkből fizette ki. Jól is ment a dolog addig, amíg 2008-ban a válság hatására mindenki ki szerette volna venni a tőkéjét, de Madoff nem fektette be azt, sőt fel is élte jó részét. Még a saját fiait is sikerült így átvernie, de több sztár is beleesett a csapdájába.

Most az egyik legmagasabb beosztásban lévő alkalmazottját Dan Bonventre-t ítélték el 10 év letöltendő börtönre.  Dan a pályája csúcsán 1,3 millió dollárt keresett évente Madoffnál menedzseri pozícióban. Dan próbálta elhitetni a bíróságon, hogy ő nem tudott a piramisjátékról, ő azt hitte minden tisztességes, ez nem befolyásolta az ítéletet, mert így is vezető pozícióban volt. A héten még további ítéletek lesznek több alkalmazott ellen is.

Hasonló csalást csinált Alex Hope is, róla ide kattintva olvashatsz. 

Fotó: ihavenet.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!