KezdőlapTőzsdeElítélték Madoff alkalmazottját is, ő is benne volt a piramisjáték szervezésében

Elítélték Madoff alkalmazottját is, ő is benne volt a piramisjáték szervezésében

-

2009-ben 150 év börtönbüntetésre ítélték Bernard Madoff üzletembert, mivel ponzi séma alapján beszedte a befektetőitől a pénzt, és a megígért hozamokat mindig az új befizetőkből fizette ki. Jól is ment a dolog addig, amíg 2008-ban a válság hatására mindenki ki szerette volna venni a tőkéjét, de Madoff nem fektette be azt, sőt fel is élte jó részét. Még a saját fiait is sikerült így átvernie, de több sztár is beleesett a csapdájába.

Most az egyik legmagasabb beosztásban lévő alkalmazottját Dan Bonventre-t ítélték el 10 év letöltendő börtönre.  Dan a pályája csúcsán 1,3 millió dollárt keresett évente Madoffnál menedzseri pozícióban. Dan próbálta elhitetni a bíróságon, hogy ő nem tudott a piramisjátékról, ő azt hitte minden tisztességes, ez nem befolyásolta az ítéletet, mert így is vezető pozícióban volt. A héten még további ítéletek lesznek több alkalmazott ellen is.

Hasonló csalást csinált Alex Hope is, róla ide kattintva olvashatsz. 

Fotó: ihavenet.com

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek