vasárnap, január 17, 2021

Elképesztő, ami az olaj piacon megy. Egy “kartell” (OPEC) dönti el az árat???

Kilőtt az olaj ára miután az OPEC gyűlésen megegyeztek az olajkitermelés csökkentésén. Ezt a döntést már régóta várta a piac. A törvényes keretek között működő OPEC tagjai összesen napi 1,2 millió hordóval fogják csökkenteni a termelést. Miért történt ez?

Olyan alacsonyan volt az elmúlt időszakban az olajár, hogy már-már veszélyeztette az olajexportáló országok gazdaságát. Természetesen voltak gazdasági tartalékaik, de most már élesedett a helyzet. Legjobban Venezuelát érintette az alacsony olajár, ahol hiperinflációt, gazdasági összeomlást okozott. Ami  ebben mindig megdöbbent engem, hogy így tudják befolyásolni az olajárat, csak egy közös döntés…

Az olaj árfolyama máris 4%-ot ugrott a hírre. A Google Trends is szépen előre jelezte az árfolyam változást, amiről ebben a cikkben írtam >>> Fordult az olaj. A Google keresések tényleg előre jelezték! 17% profit 1 hónap alatt! Továbbá az előbb belinkelt cikkben leírt Goldman Sachsos előrejelzést már túl is szárnyalta az olajár, és már a 60 dollár felé tart.

Innentől stabilabb emelkedő trendbe néz az olaj árfolyama. Az egyes időszakos olajkitermelés jelentések fogják megtámasztani az árfolyamot.

wti

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az olajjal, próbáld ki!

forrás: MTI

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek