KezdőlapTőzsdeElképesztő, ami az olaj piacon megy. Egy "kartell" (OPEC) dönti el az...

Elképesztő, ami az olaj piacon megy. Egy “kartell” (OPEC) dönti el az árat???

-

Kilőtt az olaj ára miután az OPEC gyűlésen megegyeztek az olajkitermelés csökkentésén. Ezt a döntést már régóta várta a piac. A törvényes keretek között működő OPEC tagjai összesen napi 1,2 millió hordóval fogják csökkenteni a termelést. Miért történt ez?

Olyan alacsonyan volt az elmúlt időszakban az olajár, hogy már-már veszélyeztette az olajexportáló országok gazdaságát. Természetesen voltak gazdasági tartalékaik, de most már élesedett a helyzet. Legjobban Venezuelát érintette az alacsony olajár, ahol hiperinflációt, gazdasági összeomlást okozott. Ami  ebben mindig megdöbbent engem, hogy így tudják befolyásolni az olajárat, csak egy közös döntés…

Az olaj árfolyama máris 4%-ot ugrott a hírre. A Google Trends is szépen előre jelezte az árfolyam változást, amiről ebben a cikkben írtam >>> Fordult az olaj. A Google keresések tényleg előre jelezték! 17% profit 1 hónap alatt! Továbbá az előbb belinkelt cikkben leírt Goldman Sachsos előrejelzést már túl is szárnyalta az olajár, és már a 60 dollár felé tart.

Innentől stabilabb emelkedő trendbe néz az olaj árfolyama. Az egyes időszakos olajkitermelés jelentések fogják megtámasztani az árfolyamot.

wti

A tőzsde rovatot a HotForex szponzorálja, náluk tudsz kereskedni az olajjal, próbáld ki!

forrás: MTI

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek