Európa népessége csökken egyedül

Az Economist infografikájából kiderül, hogy a kontinensek közül Európában csökken egyedül a népesség. A csökkenés kismértékűnek tűnhet, mivel az alábbi ábra szerint -1,4%-os lesz, de látva a többi régiót, eléggé aggasztóak a számok. Az alsó ábrán pedig látható, hogy nagyobb átrendeződés várható az országok rangsorában is, és India átveheti az első helyet. Ezek az előrejelzések persze még felülírhatók, adott ország és régió népesség politikájával. Észak-Amerika népessége például a betelepülők (bevándorlók) miatt is nő folyamatosan.

Európát fogja legjobban érinteni a nyugdíj kérdés, de például Japánban még nagyobb lehet majd a probléma.

Népesség változása
Népesség változása

Nézd meg az alábbi cikkünket is, Nigéria korfája érdekes:
Nigériát nem érinti az elöregedés

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!