Évente 1,5 millió forintot spórolhatnak a KKV-k a határidős ügyletekkel. Több marad

Dátum

Megosztás

Hazánkban is tapasztalható a gazdasági fellendülés, a KKV-k egyre nagyobb forgatható tőkével rendelkeznek, amivel együtt jár az export-import és a devizák iránti kereslet növekedése is. A devizapiac azonban mindig is rejtegetett kockázatokat, amelyeket a biztonságra törekvő vállalkozások igyekeznek elkerülni. Erre adnak lehetőséget a határidős ügyletek.

A közelmúlt legjelentősebb eseménye, amely a devizapiacra is hatást gyakorolt, a Brexit körüli bizonytalansági kérdések elszaporodása volt. A brit font árfolyama hektikusan mozog bármilyen devizával szemben? Ilyen kiszámíthatatlan helyzetben a forward ügyletek jelentősége is megnő. Többek között erről is beszélgettünk Garbár Istvánnal, az AKCENTA CZ magyarországi üzleti vezetőjével.

Hogyan lehet előnyös egy forward ügylet bizonytalan piaci helyzet esetén?

A határidős ügyletek legfőbb előnye abban rejlik, hogy biztonságot adnak; előre rögzített árfolyamon történik az utalás, amelyet egy, a jövőben meghatározott időpontban teljesítünk. Ezáltal a vállalat bebiztosítja magát az árfolyamok jövőbeli negatív alakulásával szemben. Pénzügyi tudatosságra utal, hogy az ilyen típusú ügyleteink száma duplájára nőtt az elmúlt évben. A forward ügyletekkel jelentős összegeket spórolhatnak partnereink, ezeket pedig vállalkozásuk fejlesztésére fordíthatják. 2018-ban minden ügyfelünk átlagosan 1,5 millió forintot spórolt meg a devizaügyletein, ami a költségvetésben szemmel látható különbséget jelent. Ez nagyon fontos a kkv-k életében, hiszen csak így tarthatják fenn versenyképességüket.

A kkv-k életét is alapjaiban alakítja át a digitalizáció. Milyen digitális pénzügyi megoldással segíti az AKCENTA CZ a kkv-kat?

Mindig arra törekszünk, hogy ügyfeleink számára a lehető legelőnyösebb feltételeket kínáljuk, ez jelenthet megtakarítást, de akár kényelmet is. Ezért fejlesztettünk partnereink számára egy teljesen ingyenes online platformot, amelyet bármikor, bárhonnan elérhetnek. Ez az On-line Banking platformunk, röviden az OLB. Itt élő árfolyam információkat kaphatnak ügyfeleink, emellett igénybe vehetik kedvezményes díjainkat, továbbá egyszerűen és biztonságosan köthetnek üzletet a világ bármely pontjáról.

Ezek a szolgáltatások vezethettek az AKCENTA CZ sikerességéhez, a cég dinamikus növekedéséhez?

Ez több változós képlet, nem ilyen egyszerű. A gazdasági fellendülés hatására a vállalkozások devizaforgalma megnőtt. Az AKCENTA CZ segítségével pedig sokkal kedvezőbb feltételek mellett bonyolíthatják devizaügyleteiket. Százalékban kifejezve ügyfeleink száma két számjegyű növekedést tud felmutatni évről-évre. A kedvező gazdasági környezet persze önmagában kevés lett volna ilyen sikerek eléréséhez. Erősítettük üzleti hálózatunkat, növeltük ügyfélbázisunkat, valamint beléptünk a német és a francia piacokra. Minden piacunkra erőteljes növekedés jellemző, aminek köszönhetően folyamatosan növelni tudtuk munkavállalóink létszámát is.

Az Akcenta minden ügyfelének egyéni, személyre szabott megoldást nyújt a pénzváltások, valamint a külföldi átutalások és a határidős ügyletek területén.

Az utóbbi legfőbb előnye abban rejlik, hogy biztonságot ad, előre rögzített árfolyamon történik az utalás, amelyet egy, a jövőben meghatározott időpontban teljesít az Akcenta. Ezáltal a vállalat bebiztosítja magát az árfolyamok jövőbeli negatív alakulásával szemben. A forward ügyletekkel jelentős összegeket spórolhatnak ügyfeleik, ezeket pedig vállalkozásuk fejlesztésére fordíthatják.

A visszajelzések alapján a cégek nagyra értékelik gyorsaságukat, az általuk biztosított tökéletes védelmet és a rugalmas ügyfélközpontú gondolkodásukat.

Kapcsolódó cikkek: 

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!