Havonta érdemes devizát váltani, vagy inkább amikor úgy érezzük (spekulálunk)?

Legjobb árfolyam pénzváltásnál

Akár a nyaraláshoz, akár az üzleti életben amikor devizával kerülünk kapcsolatba hajlamosak vagyunk spekulációba vágni. Mikor is váltsunk? Egy összegben, vagy amikor úgy látjuk az árfolyamon? A spekulációval többet veszítesz mint hinnéd!

A cikk megjelenését az AKCENTA CZ támogatta, akik a legnagyobb közép-európai, átutalásokkal foglalkozó intézmény. Ügyfeleik között számos magyar KKV is megtalálható, akiknek elsősorban pénzváltásban, külföldi átutalásokban, valamint határidős ügyletekben segítenek.

Van egy kedvenc grafikonom, ami azt mutatja meg, hogy az átlagos befektető mennyire alul teljesít a saját spekulációjával, mintha csak magára hagyná az árfolyamot, vagy éppen beátlagolná, vagyis kitartana egy befektetés mellett. Az alábbi ábrán a lila oszlop azt mutatja meg, hogy egy átlagos befektető az ide-oda befektetéssel mekkora éves átlagos hozamot tud elérni.

De ez még semmi! Másik kedvenc példám a befektetési alapok. Az ide-oda ugrálással egy átlagos ügyfél sokkal alacsonyabb hozamot ér el, mintha kitartott volna huzamosabb ideig az eredeti befektetésénél.

Rosszkor fektetünk be, szállunk be-ki, váltunk

Amire a fenti ábrák rámutatnak az, hogy a sok spekulációval, ide-oda ugrálással, türelmetlenséggel egyszerűen nem tudunk profitálni.

Ugyanez igaz a devizára is

Akár magánszemélyként, akár cégként egy komplett szakértői gárdát kéne felfogadni, hogy folyamatosan monitorozzák az árfolyamot. A teljesen véletlen váltásokkal, csak azt érjük el, amit a fenti ábra is mutat, többségében rossz döntést hozunk és vagy túl korán váltunk, vagy túl későn. Már több éve vannak nekem is deviza tranzakcióim, főleg a tőzsde miatt, de a vállalkozásomba is. A folyamatos, vagyis rendszeres váltásokkal elértem, hogy kiszámítható devizakockázatom legyen, na és persze hozamom.

Cégként ez kell, hogy a devizatranzakcióid ne legyenek ráfizetésesek: 

  • Egy jó könyvelő
  • Egy olyan pénzügyi intézmény, akiknél rendszeresen a legjobb árfolyamot kapod. Ilyen cég a cikket szponzoráló Akcenta.

Az Akcenta minden ügyfelének egyéni, személyre szabott megoldást nyújt a pénzváltások, valamint a külföldi átutalások és a határidős ügyletek területén.

Az utóbbi legfőbb előnye abban rejlik, hogy biztonságot ad; előre rögzített árfolyamon történik az utalás, amelyet egy, a jövőben meghatározott időpontban teljesít az Akcenta. Ezáltal a vállalat bebiztosítja magát az árfolyamok jövőbeli negatív alakulásával szemben. A forward ügyletekkel jelentős összegeket spórolhatnak ügyfeleik, ezeket pedig vállalkozásuk fejlesztésére fordíthatják.

A visszajelzések alapján a cégek nagyra értékelik gyorsaságukat, az általuk biztosított tökéletes védelmet és a rugalmas ügyfélközpontú gondolkodásukat.

Kapcsolódó cikk: 

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!