Ezek a Youtube csatorna, videó ötletek milliókat hozhatnak neked

A Kinder tojás bontogatós Youtube csatorna sikere (volt róla cikk a Minner-en) óta azon gondolkodom, milyen hasonló ötlettel lehetne ilyen könnyen pénzt keresni a Youtube-on. Figyelem! Nem olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amik klasszikus videóblogger témák (azt majd máskor). Most a fenti tojásbontogatóshoz hasonlókat találtam ki, és ahogy már a Minner-en megszokhattad, meg is osztom veletek.

Néhány információ, amit tudnod kell:

 • Először is körbejártam, miért is népszerűek például a Kinder-es videók. Igen! A meglepetés. Kell valami, ami izgalomban tartja a nézőt, amiért megnézi az újabb és újabb videót. Őszinte leszek, nem biztos, hogy a Kinder-es célcsoportnak a legjobb készíteni, de tudod, a Youtube arra is fizet, végül is mindegy.
 • Igen a bevétel első körben a Youtube videókra tett reklámokból lenne, amit a Youtube fizet, vagyis valójában az anyacég a Google.
 • Nos, tehát a gondolkodásba belevettem, hogy legyen a videókban meglepetés, vagy sztori, történet, vagy olyan dolog, ami kíváncsivá teszi az embereket, vagy esetleg meghökkentő.
 • Továbbá arra is gondoltam, hogy a Youtube bevételen kívül milyen üzleti modellt lehetne ráhúzni a videókra. Így lett olyan ötlet is, amihez még vállalkozás is épülhetne.
 • Sajnos nehéz dolgom volt, mert még külföldi ötleteket is nehéz vadászni ebben a “témakörben”, hisz nincs olyan cikk, hogy “idióta Youtube csatornák, melyekkel milliókat keresnek az alkotóik”. 🙂 Szóval ötletelő módba váltottam.
 • Olyan videók kellenek, melyeket rövid idő alatt le lehet forgatni, legalább 20 részes, terjedelemben 2-15 perc hosszúságúak, továbbá globálisan nézhetőek legyenek (kevés szöveg, inkább a videó a lényeg). És egy Youtube csatorna egy téma köré épüljön.
 • Fontos! Ezek nemzetközi ötletek, tehát nem magyar, hanem angol nyelven kell üzemeltetned a Youtube csatornádat. De akár egy videó angol feliratozása, akár a szövegek elkészítése videónként nem kerül majd többe neked, mint 3-5000 forint.

A milliókat hozó ötletek

IKEA bújócska:

Emlékszem, hogy mennyien bejelentkeztek arra az eseményre, melyben IKEA bújócskázást hirdettek meg idehaza. Az IKEA annyira megijedt a tömegtől (jogosan, mert bizony abból nem lenne annyi vásárlójuk, sőt, még talán törés-zúzás is lenne), hogy közleményt adott ki, miszerint nem engedélyezi az eseményt. Viszont egy-egy videó mindig feltűnik a Youtube-on, hogy fiatalok bújócskáztak. Erre lehetne építeni, vagyis ebből kiindulni. 20-30 videót erre a témára össze lehet hozni úgy, hogy ne legyen unalmas. Természetesen felgyorsított videókról lenne szó.  A bújócskázást fel lehet venni akciókamerával, lehet több szereplős is….

Egér, hörcsög… labirintus:

Lehet, hogy az állatvédők megköveznek, de legalább az egerek is jól szórakoznak (megnyugtatom őket ezzel). Tehát arról van szó, hogy olyan videókat veszel fel, amiben csinálsz labirintust, és a (mondjuk) kisállatboltból beszerzett egerek eljutnak A pontból B pontba. Sőt, akár te speciális akadályokat készítesz bele, vagy tematizálod pl. Star Wars témájú labirintus… Innen már menni fog. Jó ötletelést, kivitelezést! Ehhez hasonló videókra gondoltam:

Munkanap videó:

A Minner-en egy régebbi tartalomban bemutattam (videót ide is beágyazom), hogy valaki felvette, mit csinál egy munkanapján, és hogy ez mennyire népszerű lett. Erről a videóról beszélek:

Azonnal eszembe jutott, amikor az ötleteket összeírtam, mert bizony azért lett népszerű, mert az emberek kíváncsiak. És ehhez elég volt egy GoPro kamera. Az emberek kíváncsiak lennének más munkakörök, tevékenységek egy napnyi videójára. Egyébként ez még talán a legértelmesebb téma az ötletek közül (van kritikám magammal szemben). Természetesen felgyorsítva, vagy akár feliratozva, hogy éppen mit csinál az illető. Igen ám, de ilyen videókból többet összehozni bizony már melós dolog. Ötletem: Felvenni 2-3 ilyen videót. Csinálni hozzá egy weboldalt, ahová beküldhetik az emberek a minta alapján az ő munkanapjukat. És a legjobbak felkerülhetnek a Youtube csatornádra. A weboldal is így folyamatosa látogatottságú lenne, és a Youtube csatornád is. Először globális szinten a Youtube bevételekre építenél, és a weboldaladon futó Google Adsense hirdetésre. Később viszont szponzorokat is tudnál találni. Pl. munkaerő közvetítő, bank, állásportál, fejvadász cég…

Retró számítógépes játék bemutató, vagy Retró IT (telefon, számítógép) eszközök videója

Ezt nem is kell tovább részleteznem. Tehát olyan videók, melyben retró számítógépes játékokat mutatsz be, azokból részleteket. Rengeteg ilyen játék működik már akár böngészőből is, így könnyű dolgod lesz. De akár “korhű” számítógépen is bemutathatod. Továbbá régi retró készülékeket bemutatni működés közben. Utóbbihoz hozzá vehetnéd azt is, hogy megveszed a készüléket pl. Ebay-en. Majd a videókban értékesíted tovább nagyobb haszonnal.

Gopro mindenre

Akár legyen az kutya gopro, vagy nagymama (egy napja) akció kamerával… mindegy is, a lényeg, hogy gondold át, milyen érdekes videókat tudnál úgy feltenni egy Youtube csatornára, hogy az érdekes is legyen, elég hozzá egy akciókamera (nem kell, hogy Gopro legyen).

Lopás, tolvaj videók

Ne foglalkozz azzal, hogy már több ilyen videó is fenn van a Youtube-on. Tudod, például a bolti lopásos felvételekre gondolok. Próbálj újakat gyűjteni, tematizálni… Kérj friss videókat! De van erre is még további ötletem: Csinálj akár erre egy olyan weboldalt, amihez hasonlót fent említettem a munkanap videónál! Én azt mondom rövid időn belül a Youtube hirdetések mellé még akár főszponzort is tudsz szerezni pl. egy nagy biztonságtechnikai cégre gondolok, vagy akár egy biztosító társaság is érdeklődhet utána. Így a weboldaladról is származna weboldal, tudod, ahová feltölti a videókat a látogatók, és azokból készítesz rövidebb videókat, átdolgozod őket…

Egyéb ötletek

 • Gravitációs, tárgy leesős videók: Bármi, ami leeshet valamekkora távolságról, azt felvenni. Igen van már ilyen, de miért ne lehetne újakat felvenni? Ütős grafika, jó beállítások..
 • Széttörős videók: Persze van átfedés a leesős videók között. A lényeg, hogy felvenni, hogy valami széttörik.
  Speciális ötletet már láthattál erről a Minner-en az iPhone turmixosat >>> Így is lehet milliókat keresni, turmixolj mobilokat, pl iPhone-t
 • Hang videók: Bárminek a hangját felvenni akár csak simán, vagy valamivel torzítva. pl. víz alatti hang….
 • Time-lapse videók gyűjteménye

Ha nem tetszettek az ötletek, nem találtad meg, ami téged lázba hoz, vagy valami mást keresel, akkor nézz körül a Minner vállalkozási ötletei között is, mert már közel 200 üzlet öltet vár rád. Kattints ide!

Tudom mire gondolsz! Miért nem én csinálom meg az ötleteket. Hidd el, van olyan ötlet, amit magamnak tartottam meg, és nem írtam a listába. A többit pedig szeretném, ha ti valósítanátok meg.

[adrotate banner=”5″]

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek