vasárnap, január 17, 2021

Ezek a Youtube csatorna, videó ötletek milliókat hozhatnak neked

A Kinder tojás bontogatós Youtube csatorna sikere (volt róla cikk a Minner-en) óta azon gondolkodom, milyen hasonló ötlettel lehetne ilyen könnyen pénzt keresni a Youtube-on. Figyelem! Nem olyan ötleteket gyűjtöttem össze, amik klasszikus videóblogger témák (azt majd máskor). Most a fenti tojásbontogatóshoz hasonlókat találtam ki, és ahogy már a Minner-en megszokhattad, meg is osztom veletek.

Néhány információ, amit tudnod kell:

 • Először is körbejártam, miért is népszerűek például a Kinder-es videók. Igen! A meglepetés. Kell valami, ami izgalomban tartja a nézőt, amiért megnézi az újabb és újabb videót. Őszinte leszek, nem biztos, hogy a Kinder-es célcsoportnak a legjobb készíteni, de tudod, a Youtube arra is fizet, végül is mindegy.
 • Igen a bevétel első körben a Youtube videókra tett reklámokból lenne, amit a Youtube fizet, vagyis valójában az anyacég a Google.
 • Nos, tehát a gondolkodásba belevettem, hogy legyen a videókban meglepetés, vagy sztori, történet, vagy olyan dolog, ami kíváncsivá teszi az embereket, vagy esetleg meghökkentő.
 • Továbbá arra is gondoltam, hogy a Youtube bevételen kívül milyen üzleti modellt lehetne ráhúzni a videókra. Így lett olyan ötlet is, amihez még vállalkozás is épülhetne.
 • Sajnos nehéz dolgom volt, mert még külföldi ötleteket is nehéz vadászni ebben a “témakörben”, hisz nincs olyan cikk, hogy “idióta Youtube csatornák, melyekkel milliókat keresnek az alkotóik”. 🙂 Szóval ötletelő módba váltottam.
 • Olyan videók kellenek, melyeket rövid idő alatt le lehet forgatni, legalább 20 részes, terjedelemben 2-15 perc hosszúságúak, továbbá globálisan nézhetőek legyenek (kevés szöveg, inkább a videó a lényeg). És egy Youtube csatorna egy téma köré épüljön.
 • Fontos! Ezek nemzetközi ötletek, tehát nem magyar, hanem angol nyelven kell üzemeltetned a Youtube csatornádat. De akár egy videó angol feliratozása, akár a szövegek elkészítése videónként nem kerül majd többe neked, mint 3-5000 forint.

A milliókat hozó ötletek

IKEA bújócska:

Emlékszem, hogy mennyien bejelentkeztek arra az eseményre, melyben IKEA bújócskázást hirdettek meg idehaza. Az IKEA annyira megijedt a tömegtől (jogosan, mert bizony abból nem lenne annyi vásárlójuk, sőt, még talán törés-zúzás is lenne), hogy közleményt adott ki, miszerint nem engedélyezi az eseményt. Viszont egy-egy videó mindig feltűnik a Youtube-on, hogy fiatalok bújócskáztak. Erre lehetne építeni, vagyis ebből kiindulni. 20-30 videót erre a témára össze lehet hozni úgy, hogy ne legyen unalmas. Természetesen felgyorsított videókról lenne szó.  A bújócskázást fel lehet venni akciókamerával, lehet több szereplős is….

Egér, hörcsög… labirintus:

Lehet, hogy az állatvédők megköveznek, de legalább az egerek is jól szórakoznak (megnyugtatom őket ezzel). Tehát arról van szó, hogy olyan videókat veszel fel, amiben csinálsz labirintust, és a (mondjuk) kisállatboltból beszerzett egerek eljutnak A pontból B pontba. Sőt, akár te speciális akadályokat készítesz bele, vagy tematizálod pl. Star Wars témájú labirintus… Innen már menni fog. Jó ötletelést, kivitelezést! Ehhez hasonló videókra gondoltam:

Munkanap videó:

A Minner-en egy régebbi tartalomban bemutattam (videót ide is beágyazom), hogy valaki felvette, mit csinál egy munkanapján, és hogy ez mennyire népszerű lett. Erről a videóról beszélek:

Azonnal eszembe jutott, amikor az ötleteket összeírtam, mert bizony azért lett népszerű, mert az emberek kíváncsiak. És ehhez elég volt egy GoPro kamera. Az emberek kíváncsiak lennének más munkakörök, tevékenységek egy napnyi videójára. Egyébként ez még talán a legértelmesebb téma az ötletek közül (van kritikám magammal szemben). Természetesen felgyorsítva, vagy akár feliratozva, hogy éppen mit csinál az illető. Igen ám, de ilyen videókból többet összehozni bizony már melós dolog. Ötletem: Felvenni 2-3 ilyen videót. Csinálni hozzá egy weboldalt, ahová beküldhetik az emberek a minta alapján az ő munkanapjukat. És a legjobbak felkerülhetnek a Youtube csatornádra. A weboldal is így folyamatosa látogatottságú lenne, és a Youtube csatornád is. Először globális szinten a Youtube bevételekre építenél, és a weboldaladon futó Google Adsense hirdetésre. Később viszont szponzorokat is tudnál találni. Pl. munkaerő közvetítő, bank, állásportál, fejvadász cég…

Retró számítógépes játék bemutató, vagy Retró IT (telefon, számítógép) eszközök videója

Ezt nem is kell tovább részleteznem. Tehát olyan videók, melyben retró számítógépes játékokat mutatsz be, azokból részleteket. Rengeteg ilyen játék működik már akár böngészőből is, így könnyű dolgod lesz. De akár “korhű” számítógépen is bemutathatod. Továbbá régi retró készülékeket bemutatni működés közben. Utóbbihoz hozzá vehetnéd azt is, hogy megveszed a készüléket pl. Ebay-en. Majd a videókban értékesíted tovább nagyobb haszonnal.

Gopro mindenre

Akár legyen az kutya gopro, vagy nagymama (egy napja) akció kamerával… mindegy is, a lényeg, hogy gondold át, milyen érdekes videókat tudnál úgy feltenni egy Youtube csatornára, hogy az érdekes is legyen, elég hozzá egy akciókamera (nem kell, hogy Gopro legyen).

Lopás, tolvaj videók

Ne foglalkozz azzal, hogy már több ilyen videó is fenn van a Youtube-on. Tudod, például a bolti lopásos felvételekre gondolok. Próbálj újakat gyűjteni, tematizálni… Kérj friss videókat! De van erre is még további ötletem: Csinálj akár erre egy olyan weboldalt, amihez hasonlót fent említettem a munkanap videónál! Én azt mondom rövid időn belül a Youtube hirdetések mellé még akár főszponzort is tudsz szerezni pl. egy nagy biztonságtechnikai cégre gondolok, vagy akár egy biztosító társaság is érdeklődhet utána. Így a weboldaladról is származna weboldal, tudod, ahová feltölti a videókat a látogatók, és azokból készítesz rövidebb videókat, átdolgozod őket…

Egyéb ötletek

 • Gravitációs, tárgy leesős videók: Bármi, ami leeshet valamekkora távolságról, azt felvenni. Igen van már ilyen, de miért ne lehetne újakat felvenni? Ütős grafika, jó beállítások..
 • Széttörős videók: Persze van átfedés a leesős videók között. A lényeg, hogy felvenni, hogy valami széttörik.
  Speciális ötletet már láthattál erről a Minner-en az iPhone turmixosat >>> Így is lehet milliókat keresni, turmixolj mobilokat, pl iPhone-t
 • Hang videók: Bárminek a hangját felvenni akár csak simán, vagy valamivel torzítva. pl. víz alatti hang….
 • Time-lapse videók gyűjteménye

Ha nem tetszettek az ötletek, nem találtad meg, ami téged lázba hoz, vagy valami mást keresel, akkor nézz körül a Minner vállalkozási ötletei között is, mert már közel 200 üzlet öltet vár rád. Kattints ide!

Tudom mire gondolsz! Miért nem én csinálom meg az ötleteket. Hidd el, van olyan ötlet, amit magamnak tartottam meg, és nem írtam a listába. A többit pedig szeretném, ha ti valósítanátok meg.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek