KezdőlapGazdaság és üzletEzt az ábrát nézd! A bitcoin összértéke összehasonlítva például az arany, az...

Ezt az ábrát nézd! A bitcoin összértéke összehasonlítva például az arany, az Apple vagy például a részvények összértékével.

-

Vajon a bitcoin tényleg valuta? Nem egészen! Mégis kriptovalutának hívják. Ami ennyire hektikusan mozog, vagyis értéke például a dollárhoz képest, az nehezen fogja betölteni a pénz szerepét. Képzeld el! Van egy webshopod, valaki vett X mennyiségű bitcoinért egy terméket, majd félóra múlva már az összértéke is más lehet annak, amit kaptál. Ma például egy másik kriptopénznek az árfolyama 96%-ot esett, majd ment vissza (volt aki sokat bukott).

A fenti ábrán láthatod, hogy a bitcoin értéke 40 milliárd dollárnál is több már. Ez napról napra változik. És már 100 milliárd dollár értékben található a világban kriptopénz, ennyi a piaci kapitalizációja az összes ilyen “valutának”.

Figyelem! Nagyon veszélyes már erre spekulálni. Soha ne bánd, ha elment melletted az árfolyam. Ha mégis kockáztatsz, akkor csak kevés pénzzel spekulálj a bitcoin és a többi kriptovaluta árfolyamára. Valójában az egész bitcoinosdi legnagyobb haszna maga a blockchain technológia. Erről ide kattinva olvashatsz bővebben.

Bár már egy előző cikkben az alábbi infografikát már betettem, de ide is illik.

cryptocurrency_0607

 

Forrás: Marketwtach, HowMuch.net

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek