Facebook hirdetés alapok: Útmutató kis és nagy cégeknek egyaránt – Letölthető guide

Sok cég keresett meg minket az elmúlt időszakban, hogy belekezdene a Facebook hirdetésekbe, kampányokba, de a Facebook hirdetési dzsungele egyszerűen kifog rajta. De ez semmi! Nehéz kitalálniuk, hogy milyen stratégiát kövessenek, mennyi pénzzel indítsák a hirdetéseket, egyáltalán mennyi hirdetés fusson. Aztán jönnek a következő kérdések:

Lehet-e hirdetni csak bejegyzés kiemeléssel / boost poszttal? A válasz egyértelműen igen. Kezdésként, ha még ismerkedsz a hirdetésekkel akkor a “Bejegyzés kiemelése” gomb nyomogatásával is fogod tudni hozni az eredményeket. A Facebook is efelé terel téged. Sőt ahogy láthatod majd az útmutatóban sok kisvállalkozásnak nem is kell messzebb mennie. 

A “bejegyzés kiemeléshez”  hasonlóan egyszerűsödik a “tényleges” hirdetéskezelés is:
A Facebook az elmúlt időszakban a marketingesek körében Szent Grálként kezelt Hirdetéskezelőt (Ads Manager) is elkezdte felvértezni az egyszerű bejegyzés kiemeléshez hasonló megoldással, ez az Advantage+. Lényegében az sem tud mást, persze ettől még pontosabb célzást tudsz Hirdetéskezelőben beállítani, főleg akkor, ha manuálisan állítod be. 

Az alábbi útmutatóban természetesen érdekesek lehetnek a finomhangolások is, mit hova kattints is, de sokkal inkább az ökölszabályokra helyezzük a hangsúlyt. Vagyis arra, hogy 

  • mennyi hirdetésed fusson egyszerre
  • mennyit posztolj
  • mit hirdess
  • mekkora büdzsében gondolkodj 

Továbbá egy igazi Facebook hirdetési rendszer gyorstalpalóban is részed lesz 29 oldalon keresztül, benne példákkal, számolással és hasznos tippekkel.

A guide végére tehát lesz egy marketing rendszered, rutinod, amiben újra és újra meg tudod csinálni azt, amit előzőleg, sőt gyakorlat közben fejlődni is fogsz. 

A letölthető útmutatóhoz (egy pdf lesz) a Minner Előny tagjaink férhetnek hozzá, ahogy több más letölthető útmutatóhoz is, mint a közösségi média poszt ötletek.

Oldd fel a cikket és szerezz előnyt a piacodon!

A Minner Előny előfizetéssel még szakmaibb, gyakorlatiasabb, részletesebb üzleti tartalmak várnak rád. Csatlakozz a prémium tagsághoz, a Minner Előnyhöz azonnali, korlátlan hozzáférésért!

Már tag vagy? Jelentkezz be az olvasáshoz!

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Kapcsolódó cikkek