Fejükre estek a cégvezetők. Látatlanban vesznek autót! Te mernél így?

Gondolnád, hogy valaki úgy vesz autót, hogy előtte csak online látja? Tovább borzolom a kedélyeket: többségében 15 millió forint feletti autókról van most szó. Pár hete írtam egy új hazai online autókereskedő vállalkozásról a WOOWW Carsról. Több komment is jött a posztokhoz, mondván ki venne így online autót. Csak online látod… Egyrészt azt is mondhatnám, hogy egyébként is bármi megtörténhet, de egy fontos dolgot jegyezz meg: Soha nem indulunk ki magunkból (a hozzászólók többsége magát képzeli a helyzetbe). Na de térjünk vissza az autókhoz, hogy miért is vesz valaki látatlanban nagy értékű autót!

Bár bele gondolva sokan előre kifizetnek óriási foglalókat a Tesla-jukra, sőt nem egy esetet hallottam már, hogy nagyértékű ingatlant vesznek úgy, hogy csak képen látják a lakást, ingatlant.
Járjuk körbe mégis ezt a WOOWW Cars dolgot. Szóval európai (főleg német) autóimporttal foglalkoznak, a legtöbb vásárlójuk cégvezető és a cégébe veszi az autót. A kulcs egyrészt itt lesz, na meg ott, hogy a portál partnereken keresztül autófinanszírozási megoldást is nyújt. Már több mint féléve működnek és már 650 millió forint értékben adtak el így autókat. És ez még csak a kezdet!

Pontokba szedem, hogy miért is vesznek látatlanban autót tőlük:

  • Először is leszögezem, hogy pont ez a fajta üzleti modell az, ami elősegíti az ilyen autóeladásokat.
  • A legtöbb cégvezetőnek nem ez lesz az első autója. Tehát nem fél tőle, már ismeri a márkákat. Tehát a célcsoport nem azok jelenleg, akik néhány milliós használt autót vesznek. Bár később ők is lehetnek, mivel a vevők egy része tényleg rábízza egy jó beszerzőre. Főleg az alábbiak alapján, olvasd csak!
  • Nincsen hozzá szakértelme a vevőnek, vagy nem érdekli. A munkájával foglalkozik (ahogy mondtam cégvezető), ha egy márkát mondjuk jobban kedvel, akkor mondja egyébként is. És egyébként sincs erre ideje, leadja a megbízást, hogy más dologra is tenné.
  • A vásárlók többsége finanszírozással veszi (lízing), és ahogy fent említettem főleg a cégébe. Ők például (említett autós oldal) megversenyeztetik a finanszírozókat is, így olyan konstrukciókat is tudnak adni, ami kezdő vállalkozóknak is jó lehet.
  • A WOOWW Cars vezetője Steve Kollár elmondta, hogy átlagosan 15 millió forint értékben kelnek el az autók. Tehát nem a néhány milliós autókról van szó, hanem felsőkategóriásokról.
  • Az autókereskedőnek is van kockázata, hiszen ő veszi meg az autót, persze az önerőt adja hozzá a vevő, de neki és érdeke, hogy jó kocsit adjon.
  • Több kontroll pont van beépítve. A szállító például kimegy (autószerelővel) és átnézi az autót és a hirdetésben leírtakat ellenőrzi. Ha valami gond van, szól a vevőnek és keresnek másik autót.

Az embereknek azért is furcsa, mert a WOOWW Cars-nak van egy ajánlói rendszere. Úgy lehet autókereskedésed, hogy nincsenek autóid, az ő rendszerüket használod. Minden ügyfél után 120-150 000 forintot kereshetsz. És sokan azért nem mernek az ajánlói dologba belevágni, merthogy arra gondolnak így senki nem vesz autót. Pedig de! Sőt egyre többen, egyre többet.

2020-as vállalkozási ötletek szeptember 30-tól a Minner hírlevélben!

Iratkozz fel most! A hétfőnként kiküldött Minner hírlevélben az üzleti hírszemle mellett a 2020-as üzleti ötleteket, trendeket is első kézből olvashatod! Feliratkozás