Fejükre estek a cégvezetők. Látatlanban vesznek autót! Te mernél így?

Gondolnád, hogy valaki úgy vesz autót, hogy előtte csak online látja? Tovább borzolom a kedélyeket: többségében 15 millió forint feletti autókról van most szó. Pár hete írtam egy új hazai online autókereskedő vállalkozásról a WOOWW Carsról. Több komment is jött a posztokhoz, mondván ki venne így online autót. Csak online látod… Egyrészt azt is mondhatnám, hogy egyébként is bármi megtörténhet, de egy fontos dolgot jegyezz meg: soha nem indulunk ki magunkból (a hozzászólók többsége magát képzeli a helyzetbe). Na de térjünk vissza az autókhoz, hogy miért is vesz valaki látatlanban nagy értékű autót!

Bár belegondolva sokan előre kifizetnek óriási foglalókat a Tesla-jukra, sőt nem egy esetet hallottam már, hogy nagyértékű ingatlant vesznek úgy, hogy csak képen látják a lakást, ingatlant.
Járjuk körbe mégis ezt a WOOWW Cars dolgot. Szóval európai (főleg német) autóimporttal foglalkoznak, a legtöbb vásárlójuk cégvezető és a cégébe veszi az autót. A kulcs egyrészt itt lesz, na meg ott, hogy a portál partnereken keresztül autófinanszírozási megoldást is nyújt. Már több mint fél éve működnek és már 650 millió forint értékben adtak el így autókat. És ez még csak a kezdet!

Pontokba szedem, hogy miért is vesznek látatlanban autót tőlük:

  • Először is leszögezem, hogy pont ez a fajta üzleti modell az, ami elősegíti az ilyen autóeladásokat.
  • A legtöbb cégvezetőnek nem ez lesz az első autója. Tehát nem fél tőle, már ismeri a márkákat. Tehát a célcsoport nem azok jelenleg, akik néhány milliós használt autót vesznek. Bár később ők is lehetnek, mivel a vevők egy része tényleg rábízza egy jó beszerzőre. Főleg az alábbiak alapján, olvasd csak!
  • Nincsen hozzá szakértelme a vevőnek, vagy nem érdekli. A munkájával foglalkozik (ahogy mondtam cégvezető), ha egy márkát mondjuk jobban kedvel, akkor mondja egyébként is. És egyébként sincs erre ideje, leadja a megbízást, ahogy más dologra is tenné.
  • A vásárlók többsége finanszírozással veszi (lízing), és ahogy fent említettem, főleg a cégébe. Ők például (említett autós oldal) megversenyeztetik a finanszírozókat is, így olyan konstrukciókat is tudnak adni, ami kezdő vállalkozóknak is jó lehet.
  • A WOOWW Cars vezetője Steve Kollár elmondta, hogy átlagosan 15 millió forint értékben kelnek el az autók. Tehát nem a néhány milliós autókról van szó, hanem felsőkategóriásokról.
  • Az autókereskedőnek is van kockázata, hiszen ő veszi meg az autót, persze az önerőt adja hozzá a vevő, de neki is érdeke, hogy jó kocsit adjon.
  • Több kontroll pont van beépítve. A szállító például kimegy (autószerelővel) és átnézi az autót és a hirdetésben leírtakat ellenőrzi. Ha valami gond van, szól a vevőnek és keresnek másik autót.

Az embereknek azért is furcsa, mert a WOOWW Cars-nak van egy ajánlói rendszere. Úgy lehet autókereskedésed, hogy nincsenek autóid, az ő rendszerüket használod. Minden ügyfél után 120-150 000 forintot kereshetsz. És sokan azért nem mernek az ajánlói dologba belevágni, mert hogy arra gondolnak, így senki nem vesz autót. Pedig de! Sőt egyre többen, egyre többet.

Köszi, hogy olvasol! Gyere vissza többször is! Sikeres 2020-at!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!