Folytatódik a brókerbotrány, most a Hungária Értékpapír Zrt. bukott meg

Az MNB mai közleményéből kiderül, hogy felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és felügyelő biztosokat rendelt ki. Az MNB az illetékes rendőr-főkapitányságnál büntető feljelentést is tett. A Napi.hu értesülései szerint saját-kötvény visszavásárlási problémái vannak a cégnek. Az érintett károsultak ezért főleg magánszemélyek.

A Buda-Cash botrány után tehát ez a második brókercég, akinél szabálytalanságokat  fedeznek fel. Igaz, a Hungáriánál kisebb a kár, és a Budapesti Értéktőzsde forgalmának is csak kis részét adta.

Ezek ellen a brókerbotrányok ellen is lehet védekezni, ez nem jelenti azt, hogy minden cégnél hiányosságok vannak. A károsultak ugyanúgy, ahogy a Buda-Cash ügyben a BEVA-hoz fordulhatnak kártalanításért, erről itt olvashatsz részletesen.  

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!