Folytatódik a brókerbotrány, most a Quaestornál van probléma

Cikkünk alul frissül az új, fontos információkkal. 
2015 nem a brókerek éve lesz, a Buda-Cash botrány egy lavinát indított el. Másodszor a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, majd a most a Quaestornál lettek problémák. Az MTI közleményéből kiderül, hogy kötvénykifizetési probéma merült fel a Quaestor Financial Hrurira Kft-nél, ami a Quaestor Csoport 100%-os tulajdonában áll. A befektetők a Buda-Cach botrány után tömegével akarták visszaváltani, értékesíteni kötvényeiket, melyet a cég nem tudott teljesíteni, így csődvédelmet kért.

A tőkéje olyan eszközökben van, amit nehéz értékesíteni, pl ingatlan. Csak a kötényekkel van probléma, azok kifizetését nem tudja teljesíteni. A Quaestornál vezetett értékpapírszámlákon lévő részvények, állampapírok, devizák rendelkezésre állnak, nincs velük probléma.

Friss hír 8:20: Az MNB más hiányosságokat is talált, így részlegesen felfüggesztette a QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt tevékenységét, itt a közlemény. Fontos rész: “A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat. A biztosról való döntés esetén a felügyeleti biztos ma átveszi az intézmény irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodik a megfelelő működésről. Az intézkedések hatálya alatt – a szabálytalanságok tisztázása érdekében – az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel.” MNB

Friss hír 9:41:A Quaestor közleményt adott ki, melyben még a legfelső információt közli. Kattints ide, ha el akarod olvasni.

Friss hír 11:00: Az MNB szerint 150 milliárd fiktív kötvényt adott el a Quaestor csoport, ezt Windisch László MNB alelnök mondta ma reggel sajtótájékoztatóján. A cég 60 milliárd forint értékben valós, míg 150 milliárd forint értékben fiktív kötvényeket bocsátott ki az MNB tudta nélkül.

Megindulhat a befőttes üveg roham a boltokban, a befektetők oda fogják tenni a pénzüket. Kattints ide!

 

Forrás: MTI

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!