Folytatódik a brókerbotrány, most a Quaestornál van probléma

Cikkünk alul frissül az új, fontos információkkal. 
2015 nem a brókerek éve lesz, a Buda-Cash botrány egy lavinát indított el. Másodszor a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, majd a most a Quaestornál lettek problémák. Az MTI közleményéből kiderül, hogy kötvénykifizetési probéma merült fel a Quaestor Financial Hrurira Kft-nél, ami a Quaestor Csoport 100%-os tulajdonában áll. A befektetők a Buda-Cach botrány után tömegével akarták visszaváltani, értékesíteni kötvényeiket, melyet a cég nem tudott teljesíteni, így csődvédelmet kért.

A tőkéje olyan eszközökben van, amit nehéz értékesíteni, pl ingatlan. Csak a kötényekkel van probléma, azok kifizetését nem tudja teljesíteni. A Quaestornál vezetett értékpapírszámlákon lévő részvények, állampapírok, devizák rendelkezésre állnak, nincs velük probléma.

Friss hír 8:20: Az MNB más hiányosságokat is talált, így részlegesen felfüggesztette a QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt tevékenységét, itt a közlemény. Fontos rész: “A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat. A biztosról való döntés esetén a felügyeleti biztos ma átveszi az intézmény irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodik a megfelelő működésről. Az intézkedések hatálya alatt – a szabálytalanságok tisztázása érdekében – az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel.” MNB

Friss hír 9:41:A Quaestor közleményt adott ki, melyben még a legfelső információt közli. Kattints ide, ha el akarod olvasni.

Friss hír 11:00: Az MNB szerint 150 milliárd fiktív kötvényt adott el a Quaestor csoport, ezt Windisch László MNB alelnök mondta ma reggel sajtótájékoztatóján. A cég 60 milliárd forint értékben valós, míg 150 milliárd forint értékben fiktív kötvényeket bocsátott ki az MNB tudta nélkül.

Megindulhat a befőttes üveg roham a boltokban, a befektetők oda fogják tenni a pénzüket. Kattints ide!

 

Forrás: MTI

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!