Hasít a jóganacis cég. Na, ezért olvass minket

Tavaly augusztusban írtunk először a Lululemon cégről, méghozzá azért, mert nagy blődség miatt zuhant be az árfolyama. Kiderült a jógához használt ruhájuk olyan vékony, hogy ha a nők előrehajolnak az úgy megfeszül, hogy átlátszó lesz a fenekükön a ruha.  Ez még nem is lett volna baj, ha a cég kezeli a problémát, de ehelyett azt mondta, hogy úgy látszik néhány nő túl kövér ahhoz, hogy az ő terméküket, ruhájukat hordják.

Na, de azóta a cég szépen rendezte ezt a problémát, és az előbbi hírt is elfelejtették a vásárlók. Ez meg is látszott már 1,5 hónap alatt áttörte a 45 dolláros részvényárat, és utána egészen a jelenlegi 65 dollárig száguldott. Tehát most érte el előző (második) cikkünk várakozását, ami 44%-os profitot jelent annak, aki figyelte elemzésünket.
Az alábbi ábrán látszik, hogy a bevételei folyamatosan nőnek, és a nyeresége is. Igaz, a terjeszkedés miatt, a profitrátája csökken.

Lululemon statisztika - google
Lululemon statisztika – google

A részvény tehát elérte a 65 dolláros célárat. Jelenleg még lehet egy picit túlárazott is. Tehát vásárolni nem érdemes. Árfolyam esésre sem érdemes játszani. Jelenleg a legjobb stratégia a kivárás, csökkenjen le 50-60 dollár közé, majd utána érdemes elgondolkodni (erről majd akkor írunk). Olvasd továbbra is elemzéseinket, biztosan találsz kedvedre valót. 

 

Lululemon részvény - finviz.com
Lululemon részvény – finviz.com

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!