Hogyan tudom eladni a vállalkozás ötletem?

Többen írtatok már nekem olyannal kapcsolatban, hogy el tudjátok-e adni az üzleti / vállalkozás ötleteteket. Legtöbbször a válaszom egészen egyszerű volt, vagyis az, hogy valószínűleg NEM. Sajnos egy ötlet semmi, a megvalósítástól lesz igazi értéke. Gondolj bele, a Minneren 150 vállalkozás ötlet van már fenn, és 11 startup ötlet, és ez mind ingyen. Na, de ezt most tegyük is félre, a kérdés most más. Lehetséges, hogy mégis el tudod adni.

Szóval van egy ötleted és te nem akarod, tudod valamiért megvalósítani, de úgy érzed, van értéke és el szeretnéd adni? Vagy legalább pénzé tenni, pénzt szerezni belőle. Megértelek. Tudd, hogy nagyon sokan vannak így. Sajnos azért nem találsz a weben arról információt, hogy hogyan lehet eladni, mert ötletekből dunát lehetne rekeszteni, szinte mindenki képzeletbeli fiókjában van valamilyen vállalkozás ötlet. Van viszont néhány tipp, amivel érdemes lehet próbálkoznod.

Ötletek, hogy el tudd adni az ötleted

  • Egy kidolgozott, több tízoldalas üzleti terv már talán érdekesebb lehet, főleg a pénzügyi kalkuláció része. Azt mondom, annak már lehet párszázezer forint értéke.
  • Vegyél rá valakit, akinek van pénze, hogy valósítsa meg, és te részt veszel, mint szakértő. Főleg olyat keress, aki ahhoz a területhez nem ért. Pl. Engem megkereshetne valaki olyan ötlettel, ami valamilyen mérnöki tudást igényel. Én nem értek hozzá, és nem is fogok, viszont lenne rá tőkém. Érted?
  • Mindig megfogalmazódik bennem, miért nem csinálod meg? Ehhez kapcsolódóan írtam is cikket:
    Vállalkoznál, de nincsenek jó lehetőségeid? Nincsen tőkéd, kapcsolataid, vagy ott a meló, gyerek…, akkor ez érdekelni fog.
    Nekem a leírt 150 vállalkozás ötletre időm se lenne, hogy megvalósítsam mindet, ezért is írom le.
  • Apropó: Kopogtass olyan vállalkozásnál, akinek kapcsolódna a tevékenységéhez: Lehet, hogy eddig rosszul fogtál neki egy vállalkozás elindításához! Ha nélkülözhetetlen vagy az ötlethez, akkor fizetni fognak neked azért, hogy felügyeld menet közben a megvalósítást, és a tanácsaidért is.

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!