Hogyan tudsz gyorsan, jó minőségű videót gyártani Facebook-ra? – Videós programok

Érdemes videókat készíteni Facebook-ra, hiszen sokkal több reakciót érhetsz el vele. Naponta több mint 100 millió órányi videót nézünk meg a legnagyobb közösségi oldalon, és ez a szám csak fokozódik. Hamarosan még fizetni is fog Zuckerberg a megtekintésekért. Nézzük meg, milyen programokkal tudsz a legegyszerűbben és leggyorsabban jó minőségű videókat készíteni!

Movie Maker

A Windows Movie Makert mindenki ismeri, éppen ezért az egyik legegyszerűbb megoldás a célra. Videóvágásra tökéletesen használható, és olyan egyszerű a kezelőfelület, hogy lényegében egy oktatóvideót se kell megnézned hozzá. Ha egy videóból csak a hangra lenne szükséged, arra is tökéletes az alkalmazás: Nyisd meg a videót, majd nyomj a Fájl -> Film mentése -> Csak hangsáv gombokra.

A Movie Makerben egyszerű vágni, és könnyű berakni a videód alá zenét is. Animációs célokra már annyira nem használnám, de egy amatőr videó összevágásához tökéletes. Figyelj a minőségre a mentésnél, érdemes a jobb minőségű opciót használni, mert a csak számítógépre mentett verzió nagyon gyenge minőséget tud visszaadni.

Camtasia

A Camtasia lényegében 2 szoftver az 1-ben: Egyrészt a képernyődet tudod vele rögzíteni, másrészt a videók szerkesztésére is használhatod.  Sokkal jobb minőségű videókat tudsz vele készíteni, mint a Movie Makerrel, ez már profiknak is megfelel. Sok Youtuber is ezt használja.

A Camtasiaban bármilyen hosszú videót szerkeszthetsz, és Power Pointtól kezdve Google Chrome-on keresztül tényleg bármit felvehetsz vele a képernyőn – amit később még narrálni is tudsz.

A Camtasia elsősorban olyan videókészítőknek való, akik valamilyen szempontból komolyan gondolják – például Youtube videókat vagy oktatásokat szeretnének készíteni. Továbbá könnyű a videókat animálni a programmal, amivel látványos és minőségi videókat tudunk készíteni. A cég meg is kéri az árát, ami jelenleg 60 ezer forint körül mozog (200 dollár). Ezzel a verziófrissítéseket eléred (például ha a 8. van meg neked, akkor a 8.2-est is letöltheted), de ha kijön egy vadi új, arra újabb 30 ezerért válthatsz (100 dollár).

Premiere Pro

Nemrég egy videós ismerősöm ajánlotta nekem a Premiere Pro videókészítő szoftvert, hogyha szeretném komolyabban kipróbálni a videózást. Ez az Adobe termék például már VR videók készítésére is alkalmas. A videósok szerint az egyik legnagyobb előnye, hogy gyorsan, nagy felbontású videókat készíthetünk, amiben nagy segítség az előnézet.

Gyakorlatilag bármilyen felbontásra képes, a remegős képet pedig stabilizálni is tudja.

Most akkor melyiket válaszd?

A céltól függ leginkább. Kezdésnek tökéletes egy Movie Maker képességű videóvágó, de hasonlókat találsz online is, ha keresgélsz kicsit. Ha szeretnéd fejleszteni magad videókészítés téren, mindenképp érdemes az utóbbi kettő közül választanod! A Camtasia és a Premiere Pro is alkalmas már komolyabb videók elkészítésére. Ha nem tudsz dönteni, nézz Youtube-on tutorial videókat, és döntsd el a látottak alapján, hogy melyik tetszik jobban!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek