Hol vegyél stock fotókat?

Ha van weboldalad, és szoktál rajta cikkeket írni, vagy szimplán jó minőségű képekre van szükséged az egész felületen – esetleg szeretsz szép képeket szerkeszteni és kirakni Facebookra vagy Instára, akkor biztos ismered a stock fotókat. Vannak ingyenesek is, mint a pexels, viszont a fizetősöknek jobb a kínálata. Utóbbi azért is jó, mert sokat nem kell foglalkoznod vele, hogy jogtiszta-e a kép, vagy sem. Lássuk, hogy melyikkel jársz a legjobban – és hol, mit kapsz a pénzedért…

iStock

Ha beírod a keresőbe azt, hogy “stock photo”, akkor elsőnek adja ki hirdetettként az iStock photo weboldalát (és nekem organikusként is elsőnek jött ki most).

Az iStock-nál két fajta előfizetési opció is van: Az egyikben krediteket vásárolhatsz. Ez akkor lehet jó Neked, ha nem tudod előre, hogy mennyi képre lesz szükséged – de ez a szám nem túl nagy. A kreditekért vásárolhatsz majd képeket, amiknek egyébként különböző az ára, mert vannak prémium képek is – amikhez egyébként csak a drágább, hosszú távú előfizetéssel juthatsz hozzá.

Az iStock előfizetés pedig különböző csomagokat kínál attól függően, hogy hány képet szeretnél egy hónapban letölteni. A lehetőségeid: 10-25-50-100-250, és ahogy mész feljebb a létrán, úgy egyre drágább is az előfizetés. A prémium csomaggal hozzáférsz az összes fotóhoz, míg a simával csak egy jó részéhez.

A iStock a képeire egyébként 10 000 $-os garanciát vállal.

Shutterstock

Teljesen máshogy működik a Google 2. organikus találata, a Shutterstock. Ami fontos, és szerintem még nem tudod: A Shutterstock és a Facebook partnerek, ami azt jelenti, hogy a Facebook hirdetéskezelőben tudsz Shutterstock fotók közül választani, amiért még fizetned sem kell… Ezt muszáj kihasználnod!

Az előfizetés résznél 3 opciót dob fel:

 • Ha hirtelen szükséged lenne 5 vagy 25 képre, akkor ezeket megveheted 49, illetve 229 euróért.
 • Előfizethetsz, ha szeretnél 10-50-350 vagy 700 fotót egy hónapban, ezeket 29-99-129-159 euró / hó ársávban találod. (feltéve, ha egy évre előfizetsz)
 • A csoportos előfizetés neked való, ha ketten, hárman, vagy még többen használnátok a képeket. Így 750 képetek lehet minden hónapban, évi 3-5000 eurós díjért.

Pexels

Az egyik kedvenc stock fotó gyűjtőoldalamról még nem meséltem Neked, ez a pexels.com A Pexels-en többnyire ingyenes képeket találhatsz, nagyon jó minőségben. Az árazásuk annyira el van dugva egyébként az oldalon, hogy rá kellett keresnem a Google-ban ahhoz, hogy megnézzem. Az első link érdekes módon nem az áraikhoz vezetett, hanem a price keresésre a Pexels képkeresőjében.

Rá kellett jönnöm, hogy a kedvenc stock fotó gyűjtőm teljesen ingyenes. A Pexelsre Te magad is tölthetsz fel fotókat, illetve támogathatod is őket.

Valószínűleg az adományokból és partner pénzekből tartják fenn a weboldalt. Bármilyen szóra rákeresel, az ingyenes találatok után Shutterstock fotókat találsz – ezért nem keveset fizethet a Shutter.

Flickr

A Yahoo képmegosztó oldala. Itt is van lehetőség ingyenesen átvenni képeket. A licencenél válaszd ki a “commerical use” feliratot, és az oda feltöltött képeket ingyen fel tudod használni, csak meg kell jelölnöd a készítőt, és a Flickr oldalt.

Összegzés

Ha nincs nagy elvárásod, és kis választékkal is megelégszel akkor egyelőre nem érdemes fizetned a stock fotókért – válaszd a Pexelt! Viszont ha komolyabb ügyfeleid vannak, vagy egy nagyobb média oldalt vezetsz (/szeretnél felhúzni), akkor már érdemes időről időre megvenni a legmegfelelőbb stock fotókat, ahelyett, hogy az ingyenes lehetőségek közül válogatnál.

Jól gondold meg, milyen fázisban jár jelenleg a vállalkozásod, és ehhez igazítsd a választást!

 

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek