Így használd a 100 termékötlet Kínából videósorozatunkat, ötleteinket. Kínai import kérdések [podcast]

Dátum

Megosztás

A 100 termékötlet Kínából videósorozatot nézve egészen biztosan felmerülnek benned kérdések. A videókban több dolgot is láthatsz, például azt, amikor levelezünk a gyártókkal, kínai kereskedőkkel, vagy amikor lekérjük a vám mértékét. Sőt azt is láthattad, hogy sokszor az Alibaba-t használjuk kiinduláspontként. Ezt a témát boncolgatjuk, a benned is felmerülő esetleges kérdéseket. Természetesen Csépe Gáborral beszélgetek, a Minner kínai import szakértőjével.

A podcast

Spotify-on itt éred el, Apple Podcastban itt, vagy beágyazva itt:

A podcast rövid leirata, rövid vázlata

Figyelem a podcastban elhangzik a 3. videó, türelem a hétvégén fel fog kerülni, kicsit csúszik a feltöltés.

Hol vesszük fel a kapcsolatot a kínai gyártókkal? Miért az Alibaba?

Gábor elmondta, hogy főleg az Alibaba-n veszik fel a kapcsolatot a gyártókkal, kereskedőkkel. De a Canton Fair kínai expó weboldalán is érdemes szemezgetni, mert minden évben felteszik a kiállítók elérhetőségeit.
Az Alibaba-n sokszor az e-mail címüket is megtaláljuk, ha nem, akkor is a chaten keresztül érdemes elkérni.

Ennek oka, hogy érdemes bekérni a valós árat a kiszemelt termékhez.

Az Alibaba ár nem biztos, hogy valóságot tartalmazza, az Alibaba nem egy webshop!

Fontos tudnod, hogy nem úgy néz ki az import, hogy felmegyünk az Alibaba-ra, rákattintunk a termékre, beírjuk, hogy 50 db-ot kérünk, végigkattintgatunk és hátradőlünk. Erről beszél Gábor az első videóban a 100 termékötlet sorozatban (kattints ide).

Legtöbb esetben a feltüntetett ár alkuképes is, továbbá e-mailben megkapjuk a valós katalógust. Gábor nem is szokta nézni az Alibaba-n fent lévő árakat. Amit e-mailben küld a kínai gyártó, az a valós ár. Itt egy megjegyzés, nem kell félni az angoltól, a legtöbb esetben ők sem beszélnek teljesen jól, bár ugye megvannak a sablonjaik nekik is.

Nézd meg a videókban azt, hogy miket kérdezünk meg az ötletes videókban, azt a 6-7 kérdést. Gábor elmondta, hogy a kínai import tanfolyamban további 20 kérdést találsz, ők az import folyamat alatt legalább 20-25 olyan kérdést tesznek fel, amivel már csökkentik a kockázatukat az import esetében.

A kínai import videókban mindig vannak import tippek is. Például a 2-ban teljes képet kaptál a kínai szállításról.

Hallgasd meg a podcastet!

A 100 termék ötlet Kínából részeit itt találod, kattints ide!

Kínai import cikkek, anyagok, információk, ötletek

A Minner.hu/import oldalon egy helyen megtalálod a legfontosabb kínai import információkat, tartalmakat.

fotó: Alibaba

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!