100 termékötlet Kínából + TIPPEK 1. rész: A robot porszívótól a körömfestő gépig

Volt egy nagy ötletünk, hogy kimegyünk egy kínai termékkiállításra, de a koronavírus ezt a tervet keresztülhúzta. Idén júniusban a Canton Fair kínai termékbörze online került megrendezésre, onnan is szemezgettünk a termékekből, továbbá az Alibaba nagykereskedőknek, importőröknek szóló oldalon. Egy részbe 10 termék ötlet kerül. E-mailben vettük fel a kínai gyártókkal a kapcsolatot, és egyébként már az is segíthet neked, hogy láthatod, miket kérdeztünk, egyes termékeknél mekkora a vám mértéke, mi a vámtarifaszám és még sorolhatnám. Arról nem is beszélve, hogy látod a minimum rendelési mennyiségeket is, továbbá a beszerzési árat (ebből már tudsz kalkulálni).

Csépe Gábor, a Minner kínai import szakértője készítette a videót.

A videók bárkinek érdekesek lehetnek, akik szeretnének belátni egy kicsit a színfalak mögé, de elsősorban vállalkozóknak, kereskedőknek készültek. Ennek fényében alacsony belépési küszöbértéknek a 5-10.000 USD-os összeghatárt vettük alapul (minden terméknél megvizsgáljuk, hogy mennyi a minimum rendelhető mennyiség). Lehet erre mondani, hogy de hát ez nem is alacsony, de az igazság az, hogy távol-keleti beszerzéseknél, főleg saját márkás termék gyárttatása esetében ez egy normál összegnek számít, nem pedig magasnak.

Fontos tudnivaló, hogy ezek az árak, minimum rendelhető mennyiségek csak tájékoztató jellegűek. Nem versenyeztettünk beszállítókat, hogy jobb árat kapjunk, sőt, még csak nem is alkudtunk (pedig szoktunk…). Megtehetnénk, de akkor sosem készülne el mind a tíz videó 🙂 Jelenleg (2020.07.31.) kb. 40-50 termékötlet van a listánkon a 100-ból, ennyinek kezdtünk el utánajárni. Amennyiben van termékötleted, amit szívesen viszont látnál a videósorozatban, akkor kérlek írd meg nekünk kommentben, (Youtube-on, vagy Facebookon) és nem kizárt, hogy viszont láthatod a későbbi epizódok valamelyikében! A videó elején említett dél-kínai kiállításokról szóló film forgatásáról még nem mondtunk le, tervben van. Hogyha tetszett ez a videó, akkor lájkold, és bátran oszd meg azokkal a vállalkozó vagy vállalkozni vágyó ismerőseiddel, akiknek szintén relevánsak lehetnek az információk. Ezzel minket is motiválsz arra, hogy minél több minőségi tartalmat gyártsunk a jövőben.

Az 1. rész videó linkjét ide is beszúrom. Biztos, amit biztos!

További részek:

Érdekes ez a kínai import! Olvasnék még a témában!

Jó, hogy olvasol!
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!