Így kapcsolódik ki a magyar – kutatás – Figyelem! Vállalkozási ötletinspirációt tartalmaz!

A GKI Digitál a Bónusz Brigád közösen azt kutatták, hogy 2017-ben a magyarok milyen kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket preferálnak, mi az, amit meg tudnak engedni maguknak, és mi a legkedveltebb mind közül. A kutatás egyik fő eredménye a következő megállapítás: A fiatalok sportolnak, az idősebbek utaznak és esznek, a nyugdíjasok pedig inkább művelődnek” 

Érdemes átnézni az ábrát is, illetve néhány fontos információ még hozzájuk:

  • A munkába állás és a családalapítás közeledtével a 25-40 év közöttiek minden más kikapcsolódási forma elé helyezik a külföldi utazást és gasztronómia iránti érdeklődést.
  • A különböző kreatív, illetve önképzési lehetőséget adó kurzusok leginkább a fiatalok, valamint a nők számára jelentenek valós kikapcsolódási lehetőséget.
  • A legkisebb népszerűsége pedig az extrém programoknak van, ezeket leginkább a 30 év alatti férfiak preferálják.
  • Előkelőbb helyen szerepel viszont a sport a Z generáció számára, esetükben ugyanis a mozgás jelenti a legkedveltebb feltöltődési formát (2000 után születettek).
  • Otthoni programokkal legnagyobb arányban a Z generáció fiataljai töltik a kikapcsolódásra szánt idejüket. Esetükben – a kitolódó tanulmányok, és az ezzel járó későbbi munkakezdés miatt – az anyagi korlátok is befolyásolják a pihenés mikéntjeit. Emellett ez a korosztály tud a leginkább elmerülni és feltöltődni az otthoni – jellemzően számítógéphez, média lejátszóhoz, okos eszközhöz, konzolhoz kötött – digitális világban.

GKI-BB-kornytud_borito-1080x675

GKI-BB-kornytud_02 GKID_BB_abra3 GKI-BB-kornytud_01

Mire tudod ezeket az információkat használni? 

Olvasd el a többi információt a kutatással kapcsolatban a GKI Digital honlapján!

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!