KezdőlapGazdaság és üzletÍgy lett sikeres Elon Musk, a vasember - infografika

Így lett sikeres Elon Musk, a vasember – infografika

-

Young Elon zip2Elon Musk már 12 évesen megkötötte első üzletét, amikor is egy általa írt játékprogramot eladott 500 dollárért. Az átütő sikert a Zip2 nevű online vállalkozással érte el, ekkor 21 éves volt. Mely részben újságok, magazinok online elkészítését vállalta.., de a legnépszerűbb része az oldalnak a térképes megoldás volt, ahol a felhasználók éttermeket, programokat tudtak keresni. Rövid időn belül (4 év alatt) 341 millió dollárért eladták a Compaqnak.

zip2

Ezután a pénzt a Paypalba fektette (1999). Nem is kellett sokat várnia, 2002-ben az Ebay megvette 1,5 milliárd dollárért.

Legutóbbi kiemelt projektje a Tesla Motors (2003-ban alapította), amivel a vagyonát a legjobban tudja most építeni, illetve a SpaceX (űrvállalat). Nem véletlen, hogy sokan vasembernek is hívják, mivel nagyon hasonlít a képregényhősre (feltaláló, vállalkozó…).

Nézd meg a róla szóló infografikát!

elon musk infografika

Kiemelt kép: OnInnovation/Flickr

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek