Így lett sikeres Elon Musk, a vasember – infografika

Young Elon zip2Elon Musk már 12 évesen megkötötte első üzletét, amikor is egy általa írt játékprogramot eladott 500 dollárért. Az átütő sikert a Zip2 nevű online vállalkozással érte el, ekkor 21 éves volt. Mely részben újságok, magazinok online elkészítését vállalta.., de a legnépszerűbb része az oldalnak a térképes megoldás volt, ahol a felhasználók éttermeket, programokat tudtak keresni. Rövid időn belül (4 év alatt) 341 millió dollárért eladták a Compaqnak.

zip2

Ezután a pénzt a Paypalba fektette (1999). Nem is kellett sokat várnia, 2002-ben az Ebay megvette 1,5 milliárd dollárért.

Legutóbbi kiemelt projektje a Tesla Motors (2003-ban alapította), amivel a vagyonát a legjobban tudja most építeni, illetve a SpaceX (űrvállalat). Nem véletlen, hogy sokan vasembernek is hívják, mivel nagyon hasonlít a képregényhősre (feltaláló, vállalkozó…).

Nézd meg a róla szóló infografikát!

elon musk infografika

Kiemelt kép: OnInnovation/Flickr

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!