szombat, január 16, 2021

Így zajlott a Minner 1. Befektetőkereső showja

2018. április 7-én egy egész napos rendezvény keretében megrendezésre került a Minner első befektető kereső showja. A bemutatkozó startupok, ötletgazdák azért jelentkeztek és jöttek el a showra, hogy befektetők előtt mutassák be a már meglévő, vagy most induló vállalkozásaikat. A cél természetesen az volt, hogy tőkét szerezzenek, de amint majd meglátod, a show keretein belül a befektetőktől hasznos kérdéseket és információkat is kaptak.  Hány projekt került bemutatásra? Mennyi nyerte el a zsűri tetszését?

Hogy nézett ki a rendezvény? Mi történt?

 • 112-en jelentkeztek február 1. és március 15. között, hogy szeretnék bemutatni az ötleteiket.
 • Március 1 és április 7 között kiválasztottuk azt a 24 versenyzőt, akik ötletükkel felléphettek az élő showban, továbbá ezt videóra is rögzítettük, hogy az egész eseményből egy több részes Youtube műsort készítsünk.
 • A színpadon 3-3 percük volt, hogy meggyőzzék a befektetőket, hogy miért érdemes az ő projektjükbe befektetni, (ezt hívják pitchnek), ezután a zsűri 3-3 percig kérdésekkel bombázta a résztvevőket. A kérdések végén pedig az ötletgazdáknak jelezték, hogy szeretnék-e velük megkezdeni a befektetői tárgyalásokat. A cél, hogy júliusig a lehető legtöbb bemutatkozó tőkét tudjon szerezni, vagy a kapcsolatoknak köszönhetően még jobban beinduljon az adott ötlet, új termék, szolgáltatás. 
 • A zsűriben helyet foglalt:
  • A K&H képviseletében: Kovács Viktor
  • A Start it @K&H-től: Dede György
  • A Venturio VC Fund Management képviseletében: Szugyiczki András
 •  A nézőtéren összesen 125-en voltak kíváncsiak a befektetőkereső showra. És már itt kihangsúlyozom mennyi mindent lehetett tanulni a pitchekből és természetesen a zsűri kérdéseiből.
 • A befektetők a projektek több mint felénél jelezték, hogy érdeklődnek az ötlet iránt, és szeretnék részletesebben megismerni a projekteket.

Tapasztalatok, gondolatok az eseménnyel kapcsolatban

A gyilkos 3 perc: Ez a 3 perces pitch idő egy nemzetközi standard, így ezt alkalmaztuk mi is. Nagyon nehéz belesűríteni egy ötletet, egy vállalkozást 3 percbe úgy, hogy azzal meggyőzd a befektetőt. Ahogyan Dede György (Start it) fogalmazott: “Ezt a lépcsőt ma sokan megugrották”.
A zsűri profizmusa: A befektetők csak ott a shown találkoztak először az ötletekkel, így úgy tűnhetett, hogy nehéz dolguk lesz. Ám profizmusukat mi sem bizonyította jobban, mint hogy jobbnál jobb kérdéseket intéztek a versenyzők felé. Ezt a nézők visszajelzései is alátámasztják.

2 hét és láthatod mindezt a Youtubeon!

Kíváncsi vagy, hogy milyen ötletek kerültek bemutatásra? Tanulnál a befektetők kérdéseiből, hozzászólásaiból? Nem kell sokat várnod! 2 hét múlva az első videók feltöltésre kerülnek a Youtube-ra.  A 3-3 perces bemutatkozókat (pitch) és a befektetői kérdéseket, hozzászólásokat is láthatod. A videók felkerüléséről a Minner Facebook oldaláról értesülhetsz! 

 

Támogatók:

          

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Január 15-én lesz 20 éve, hogy elindult az online enciklopédia. Már több mint 55 millió szócikk található rajta, havonta 22 milliárdos nézettséget tud felmutatni. A Wikipédia adományokból tartja fenn magát, nincsenek rajta reklámok, bár a márkák is jelen vannak rajta.

MinnerInstant

A napokban nagyon népszerű lett a 444.hu egyik tartalma, ami a kiégésről szó. Igazán átfogó anyag lett, csak ajánlani tudom:

Fiatal felnőttek, akiknél a kiégés az alapállapot – 444.hu

És itt vannak erről a Minner anyagai is:

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…

MinnerInstant

Alig 6 napja posztoltam arról, hogy Livermore egykori tanai szerint 30 000-ről 40 000-ig lazán el tud száguldani, mert lendületben van a bitcoin. És valóban. Érdemes elolvasni Jesse Livermore tanairól szóló könyvet, a címe: Egy spekuláns feljegyzései


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek