Indíts vállalkozást: 163. ötlet – Havidíjas céges fotós

Ezt az ötletet már rég le akartam írni. Ma az egyik olvasómmal találkoztam, és a fotózásról beszélgettünk. Azonnal eszembe jutott, hogy héé, erre nekem van egy jó ötletem, megkerestem azonnal a Trello-mban a jegyzetem. . Egy olyat találtam ki, amivel meg tudod teremteni magadnak a fix bevételeket, és később még bővítheted is a szolgáltatáspalettát. Nézzük is, miről van szó!

163. ötlet: Havi-, vagy fixdíjas céges fotós

Ez az ötlet főleg olyanokat foghat meg, akik már-már profi hobbi fotósok, és szeretnének fix havi bevételre szert tenni. A célcsoportod azok a cégek lesznek, akik szeretnék, ha kiadványaikon, közösségi oldalaikon (Facebook, Instagram), szórólapjaikon minőségi képeket tudnának használni, illetve megjelenne a képeken a saját brandjük, márkájuk, üzletük… Megfigyelhető, hogy azok a cégek, akik minőségibb képeket használnak a közösségi oldalaikon, sokkal több vásárlót bevonzanak, a vásárlók bizalmát könnyebben elnyerik. Továbbá a brandépítésben is segít a jó megjelenés. Akkor miért nincsenek fotóik az oldalon? Nincs ötletük, hogy mit fotózzanak, és nincs fotósuk, vagy nem értenek a fotózáshoz. A rövid videókról, snittekről nem is beszélve, amit jól fel lehetne használni pl. Instagramon, vagy Facebook videókban.

Az ötlet:
Ügyfeleknek olyan havidíjas szolgáltatás, melyért cserébe előre meghatározott darab kép elkészítését, retusálását vállalod. Számításaim és tapasztalataim szerint havi 20-25 ezer forintot a hazai cégek közül több is ki tud fizetni, hogy havi legalább 10-15 minőségi képpel ellásd őket. Természetesen itt neked is sokat kell dolgoznod azon, hogy megfelelő ötleteket kitalálj, és az passzoljon az ő termékükhöz, szolgáltatásukhoz. Egy hónap átlagosan 21 munkanapból áll, így láthatod, hogy körülbelül 25-35 cégnek tudsz így munkát vállalni. Viszont ezeket hosszútávon meg tudod tartani, a havidíjas megbízásod miatt.

További ötletek:

  • Legyen több csomagajánlatod is.
  • Érdemes kreditrendszerben gondolkodni, hogy nehogy túl sok “ingyen” kérésük lehessen a megbízóidnak, és ebből vita legyen. Például: Előre fizet 20 000 forintot, melyért vállalod 15 kép elkészítését, retusálását. Továbbá kap még mellé 10 kreditet, amit felhasználhat egyéb képek retusálásához, képek szerkesztéséhez…
  • Ezzel a módszerrel reklámügynökségeket is megkeresnék, hogy bedolgoznék nekik.
  • Hozzákapcsolnék Instagram oldal kezelő szolgáltatást is a későbbiekben. Ehhez információ: 141. ötlet – Instagram fiók kezelő + tananyag (2 db ebook)
  • Miután stabilizáltad a cégedet, brandedet, tovább tudsz bővülni, és fotósokat tudsz megbízni.

Célpiac: Vállalkozók, marketing-, reklámügynökségek
Konkurencia: Természetesen van, de nem is tudsz mindenkinek a fotósa lenni. Max 30-40 cégnek, ha egyedül csinálod.
Megvalósítás:
1. Találj ki egy jó brandnevet. Ne az legyen, hogy Gipsz Jakab Photography. Mert egy jó brand névvel tovább tudod vinni a bizniszt, bővíteni tudod a szolgáltatásokat…
2. Készíts egy egyszerű one pager weblapot az áraiddal, szolgáltatásaiddal. Tippek: Mi legyen a weboldalamon?
3. Keress olyan éttermeket, helyi üzleteket vagy márkákat, street food éttermeket…, akiknél látod, hogy nincs minőségi Facebook és Instagram tartalom, és ezt főleg a gyenge képek okozzák. Őket direktben szólítsd meg, akár telefonon, akár személyesen. Ebben segítségedre lesz ez a cikk: Hogyan szerezzem meg az első ügyfeleimet, vevőimet? Egyedi szolgáltatás, termék esetén.
4. Hosszabb távú, 3-4 hónapos fix szerződéseket köss, így könnyen tudod majd mendzselni, hogy mennyi új ügyfelet kell szerezned, ha hirtelen elmenne az ügyfeleid közül valaki.

Továbblépési lehetőségek:
Instagram, vagy Facebook oldal kezelés, marketing-, reklámügynökség.
Továbbá néhány ötlet, amit meg tudsz valósítani, miközben ezen dolgozol:

Szabadúszó vagy már? Vagy pedig szeretnél az lenni?

Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés eléréséhez kattints ide!
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe is, sőt a blogírásba. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés, vagy blogírás, online marketing. Továbbá megtanítom azt, hogyan legyen kiszámítható havi bevételed ebből.  Kattints ide és csatlakozz a tanítványokhoz!

[adrotate banner=”5″]

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!