Indíts vállalkozást: 106. ötlet – Nekem a Balaton a Riviéra

Ez az ötletem lehet furcsa lesz, a Balaton mint biznisz? Naná! Miért, szerinted ha Budapesten beindult az Airbnb biznisz, nem fog átterjedni a Balatonra. Dehogynem! Nyugi nem azt fogom írni, hogy Airbnb-z, az nem nagy ötlet. Egyet leszögezhetünk, a Balaton környéki éttermek, üzletek, hotelek, apartmanok marketingje nem a legjobb. Persze nyáron jönnek a turisták (bár egyre kevesebb külföldi), aztán ami van bevétel abból utána el lehet lenni. Ki ne örülne viszont ha kicsit az ősz,tél, és persze a tavasz is hozna egy kis bevételt.

105. ötlet: Ez egy összetett ötlet lesz, ötlet az ötletben: Nekem a Balaton a Riviéra
‘A’ ötlet – programok szervezése a nyári szezon után, akár több apartmant, hotelt is bevonva.
‘B’ ötlet – Jégbár a Balatonra. Na jó, most leírom azt az ötletemet, ami szerintem télen-nyáron sőt mindig hozna elég bevételt. Egyszer terveztem ezzel (csak sokalltam a franchise díjat), Héviz-Keszthely környékére. Benne programokkal… többi a fantáziádra bízom, és persze gondold tovább, járd körbe, szerintem megérné ilyet indítani.
‘C’ ötlet – A több apartman, étterem összefogását tényleg komolyan gondoltam, ezt akár egy marketing ernyő alatt meg lehetne csinálni. (én is elgondolkozok a kivitelezésen)

Célpiac: több ötlet is van, nehéz meghatározni, de szerintem te is be tudod lőni
Konkurencia: Jégbár nincs, a nyár utáni szezonra a Balaton környékiek nem számítanak
Megvalósítás, üzlet:
1. Mindegyik ötletnél a Facebook és az Instagram alapnak kell lennie. Angol és német nyelven, sőt orosz nyelven is érdemes tartalmakat kreálnod, na meg magyarul. Hidd el a Balaton ősszel is szép. Túrákat szervezni….
2. Blogot írj, ez az a terület, amiről a legjobb tartalmakat lehet írni. Balaton, élmények, pihenés, aktív-passzív pihenés
3. A Facebookon mázlid van, mert az ételek, programok ezek mind-mind érdekli az embereket. Kattintásod lesz szép számmal, amiből könnyű lesz már érdeklődőt varázsolnod.
4. Őszre-télre ki marketingezik? Max karácsonyra… Szóval van piacod!

Profit várakozás:
Összetett ötlet, itt most nehéz lenne kalkulálnom.

Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: sikeri/Flickr

 

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozok azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!