Indíts vállalkozást: 106. ötlet – Nekem a Balaton a Riviéra

Ez az ötletem lehet furcsa lesz, a Balaton mint biznisz? Naná! Miért, szerinted ha Budapesten beindult az Airbnb biznisz, nem fog átterjedni a Balatonra. Dehogynem! Nyugi nem azt fogom írni, hogy Airbnb-z, az nem nagy ötlet. Egyet leszögezhetünk, a Balaton környéki éttermek, üzletek, hotelek, apartmanok marketingje nem a legjobb. Persze nyáron jönnek a turisták (bár egyre kevesebb külföldi), aztán ami van bevétel abból utána el lehet lenni. Ki ne örülne viszont ha kicsit az ősz,tél, és persze a tavasz is hozna egy kis bevételt.

105. ötlet: Ez egy összetett ötlet lesz, ötlet az ötletben: Nekem a Balaton a Riviéra
‘A’ ötlet – programok szervezése a nyári szezon után, akár több apartmant, hotelt is bevonva.
‘B’ ötlet – Jégbár a Balatonra. Na jó, most leírom azt az ötletemet, ami szerintem télen-nyáron sőt mindig hozna elég bevételt. Egyszer terveztem ezzel (csak sokalltam a franchise díjat), Héviz-Keszthely környékére. Benne programokkal… többi a fantáziádra bízom, és persze gondold tovább, járd körbe, szerintem megérné ilyet indítani.
‘C’ ötlet – A több apartman, étterem összefogását tényleg komolyan gondoltam, ezt akár egy marketing ernyő alatt meg lehetne csinálni. (én is elgondolkozok a kivitelezésen)

Célpiac: több ötlet is van, nehéz meghatározni, de szerintem te is be tudod lőni
Konkurencia: Jégbár nincs, a nyár utáni szezonra a Balaton környékiek nem számítanak
Megvalósítás, üzlet:
1. Mindegyik ötletnél a Facebook és az Instagram alapnak kell lennie. Angol és német nyelven, sőt orosz nyelven is érdemes tartalmakat kreálnod, na meg magyarul. Hidd el a Balaton ősszel is szép. Túrákat szervezni….
2. Blogot írj, ez az a terület, amiről a legjobb tartalmakat lehet írni. Balaton, élmények, pihenés, aktív-passzív pihenés
3. A Facebookon mázlid van, mert az ételek, programok ezek mind-mind érdekli az embereket. Kattintásod lesz szép számmal, amiből könnyű lesz már érdeklődőt varázsolnod.
4. Őszre-télre ki marketingezik? Max karácsonyra… Szóval van piacod!

Profit várakozás:
Összetett ötlet, itt most nehéz lenne kalkulálnom.

Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: sikeri/Flickr

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!