Indíts vállalkozást: 107. ötlet – csak egy apróság, de garantált a siker

A 62. ötletben olvashattál már a Csoki műhely, bonbon műhely az otthonodban vállalkozás ötletről. Most hasonló lesz a kiindulási pont is. Én vagyok a boltosok álma, mert amikor várakozok a pénztár előtt, mindent megnézek, sőt sokszor leemelem a polcról és megveszem a termékeket… A legjobban a Bonbox nevű termék tetszett, de tegnap például egy 100%szerelem nevű csokit vettem. Kis pénzbe kerülnek, de amikor a párodnak odaadod a kis apróságot, az felbecsülhetetlen. Erre már lehet építeni, nem?

107. ötlet – Kisebb csomagolású csokik, bonbonok gyártása (pl. Szívecske)
A legjobb ebben az ötletben, hogy a profit rátád nagy. Pl. Egy BonBox kb. 169 forint a boltokban, de csak egy bonbon van bent, meg egy kis doboz van hozzá. Szerinted mennyi az előállítási költsége? Az értéke persze több is, ha úgy nézzük.
Tehát az ötlet az, hogy a bonbox-hoz hasonló kis apró bonbonokat készíts, majd ezeket értékesítsd. Kreatív csomagolásra is gondolj!

Fontos! Nem neked kell legyártanod, ami ugye rengeteg engedélyeztetési macerát hozna magával. Keress bérgyártót!

Célpiac: A virágboltok, ajándék boltok, kisebb boltok
Konkurencia: hm hm hm van, és? Csokiban láttál már olyat, ami nem fogy?
Megvalósítás, üzlet:
1. Kísérletezd ki, hogy mennyiből jön ki a doboz, mennyiből jön ki a bonbon.
2. Beszélj virágboltokkal, mennyiért vennék, mekkora mennyiséget.
3. A 62. ötletből még ez is jó tipp: Fűzz meg cukrászdákat, hogy kitehesd kóstolóra a bonbonjaid, szerezz új érdeklődőket, sőt navigáld őket át a Facebookodra, egy lájk egy bonbonért vagy egy checkin egy bonbonért
4. Valentin napon zsebeld be az éves árbevételed 30%-át 🙂 Állj rá csak erre a napra, de nagyon (1. pont alapján)

Profit várakozás:
A profitrátád magas lesz, 50-70%-k is lehet. Először a környékeden lévő virágboltokat keresd fel, és a kisebb boltokat.

Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

 

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!