Kezdőlap Vállalkozás ötletek 108. üzleti ötlet: A wifiben is van még potenciál, wifis vállalkozás

108. üzleti ötlet: A wifiben is van még potenciál, wifis vállalkozás

-

Ha régóta követed a Minner.hu-t, akkor hallhattál a wifis gerillamarketing akciómról. A Hvg.hu is írt róla, azt ide kattintva elolvashatod. Ezek után már fel is merült bennem az ötlet, hogy ezt több mindenre is lehetne használni. Igazából az akcióm csak arra volt jó, hogy bemutassam kreatívabb felhasználását is a wifinek. Persze, ha úgy nézzük más cégek is használják ezt, sok kávézó is, bár az igazat megvallva nem használják ki teljesen.

108. vállalkozás vállalkozás ötlet: Wifihotspot beüzemelése cégeknek, karbantartás… + egyéb ötlet

Alap ötlet: Az ötlet tehát egyszerű, cégeknek árulsz olyan szolgáltatást, hogy beüzemeled a free wifijüket. Beállítod, hogy ne csak egyszerűen ingyen használják a wifijüket a “vendégek”, vagy a környéken járó emberek, hanem a használat előtt a megbízó weboldalára, vagy Facebook oldalára menjenek. Majd a tovább gombra kattintva internetezhetnek tovább is. Erre akár külön marketing oldalt is létre lehet hozni, becsalogatni a buszmegállóban állókat egy kávéra… Vagy csak valami jó blog tartalomra vinni a felhasználókat. Lehet például olyat is beállítani, hogy csak Facebook checkinnel tudják használni a free wifit. Erről itt olvashatsz, a Facebook segít mindenben.

Alap ötlet felturbózva:
Olyan free wifi csomagot árulsz, vagy akár ingyen adod nekik a készüléket, aminél mondjuk bejön egy promóciós oldal, amikor rácsatlakozik a felhasználó. Az oldal egy része az övék a másik részét ki tudod adni szponzoroknak.

Az ügyfél megbíz téged, hogy állítsd a fent leírtakat neki össze. Rengeteg kávézó, étterem igényli ezt a szolgáltatást. És rengeteg rosszul beállított, kihasználatlan wifivel találkoztam már.
+ Extra:
1. Konferenciáknál is jól jöhet az ilyen, előadásoknál… Tudod a szervező wifijére csatlakoznak így rá, + reklámfelület, vagy prezentáció megosztás… Ez is óriási piac. Itt bérlős szolgáltatás lehet jó.
2. Egyéb marketing eszközökre is lehet használni, pl megbízód éppen egy buszmegállóban valami kreatív reklámot elhelyez, és kiírjátok, hogy ingyen wifi a buszmegállóban… megint a forgalom terelés…. remélem érted.

Eszköz, ami segítségedre lesz: A Cisco egy új wfit dob a piacra, amit könnyű beállítani. Neked is időt spórol: Na végre! A kávézók, éttermek egy könnyen használható wifit tudnak használni, sőt marketingre is

Célpiac: Először főleg éttermek, kávézók később egyre jobban szélesítheted a bázisod
Konkurencia: informatikai cégek, marketingesek lehetnek, de ilyennel nem nagyon foglalkoznak.
Megvalósítás, üzlet:
1. Először is teszteld le otthon, bérelj routert, hotspot eszközt…
2. Menj be a közeledbe lévő éttermekbe és használd a free wifijüket, majd szólj az étterem vezetőnek, hogy te tudsz egy jobb megoldást… már el is adtad. Ilyen egyszerű.
3. Facebookon is tudod reklámozni a szolgáltatás, pl étterem vezetőkre, vendéglátósokra targetálsz, vagyis csak előttük jelenik meg a hirdetésed. Máris olcsóbban jutottál el hozzájuk, a webodaladon pedig fel tudják venni veled a kapcsolatot.
4. Gondolom weboldalad amúgy is lenne. Tovább nem is folytatom, a siker garantált.

Profit várakozás:
Kérjél munkadíjat, illetve a routert, hotspot eszközt is rajtad keresztül vegyék meg. Már ebből is lesz jutalékod. A munkadíjad pedig legyen egyszeri alkalom 30-40 ezer forint + havi karbantartási díj. (távolról is tudod majd menedzselni.). Ezek csak irányszámok, hogy könnyebben kalkulálj.

Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Cisco.com

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek