108. üzleti ötlet: A wifiben is van még potenciál, wifis vállalkozás

Ha régóta követed a Minner.hu-t, akkor hallhattál a wifis gerillamarketing akciómról. A Hvg.hu is írt róla, azt ide kattintva elolvashatod. Ezek után már fel is merült bennem az ötlet, hogy ezt több mindenre is lehetne használni. Igazából az akcióm csak arra volt jó, hogy bemutassam kreatívabb felhasználását is a wifinek. Persze, ha úgy nézzük más cégek is használják ezt, sok kávézó is, bár az igazat megvallva nem használják ki teljesen.

108. vállalkozás vállalkozás ötlet: Wifihotspot beüzemelése cégeknek, karbantartás… + egyéb ötlet

Alap ötlet: Az ötlet tehát egyszerű, cégeknek árulsz olyan szolgáltatást, hogy beüzemeled a free wifijüket. Beállítod, hogy ne csak egyszerűen ingyen használják a wifijüket a “vendégek”, vagy a környéken járó emberek, hanem a használat előtt a megbízó weboldalára, vagy Facebook oldalára menjenek. Majd a tovább gombra kattintva internetezhetnek tovább is. Erre akár külön marketing oldalt is létre lehet hozni, becsalogatni a buszmegállóban állókat egy kávéra… Vagy csak valami jó blog tartalomra vinni a felhasználókat. Lehet például olyat is beállítani, hogy csak Facebook checkinnel tudják használni a free wifit. Erről itt olvashatsz, a Facebook segít mindenben.

Alap ötlet felturbózva:
Olyan free wifi csomagot árulsz, vagy akár ingyen adod nekik a készüléket, aminél mondjuk bejön egy promóciós oldal, amikor rácsatlakozik a felhasználó. Az oldal egy része az övék a másik részét ki tudod adni szponzoroknak.

Az ügyfél megbíz téged, hogy állítsd a fent leírtakat neki össze. Rengeteg kávézó, étterem igényli ezt a szolgáltatást. És rengeteg rosszul beállított, kihasználatlan wifivel találkoztam már.
+ Extra:
1. Konferenciáknál is jól jöhet az ilyen, előadásoknál… Tudod a szervező wifijére csatlakoznak így rá, + reklámfelület, vagy prezentáció megosztás… Ez is óriási piac. Itt bérlős szolgáltatás lehet jó.
2. Egyéb marketing eszközökre is lehet használni, pl megbízód éppen egy buszmegállóban valami kreatív reklámot elhelyez, és kiírjátok, hogy ingyen wifi a buszmegállóban… megint a forgalom terelés…. remélem érted.

Eszköz, ami segítségedre lesz: A Cisco egy új wfit dob a piacra, amit könnyű beállítani. Neked is időt spórol: Na végre! A kávézók, éttermek egy könnyen használható wifit tudnak használni, sőt marketingre is

Célpiac: Először főleg éttermek, kávézók később egyre jobban szélesítheted a bázisod
Konkurencia: informatikai cégek, marketingesek lehetnek, de ilyennel nem nagyon foglalkoznak.
Megvalósítás, üzlet:
1. Először is teszteld le otthon, bérelj routert, hotspot eszközt…
2. Menj be a közeledbe lévő éttermekbe és használd a free wifijüket, majd szólj az étterem vezetőnek, hogy te tudsz egy jobb megoldást… már el is adtad. Ilyen egyszerű.
3. Facebookon is tudod reklámozni a szolgáltatás, pl étterem vezetőkre, vendéglátósokra targetálsz, vagyis csak előttük jelenik meg a hirdetésed. Máris olcsóbban jutottál el hozzájuk, a webodaladon pedig fel tudják venni veled a kapcsolatot.
4. Gondolom weboldalad amúgy is lenne. Tovább nem is folytatom, a siker garantált.

Profit várakozás:
Kérjél munkadíjat, illetve a routert, hotspot eszközt is rajtad keresztül vegyék meg. Már ebből is lesz jutalékod. A munkadíjad pedig legyen egyszeri alkalom 30-40 ezer forint + havi karbantartási díj. (távolról is tudod majd menedzselni.). Ezek csak irányszámok, hogy könnyebben kalkulálj.

Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Cisco.com

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek