Indíts vállalkozást: 112. ötlet – celebadatbázis, celebwiki, celebhírek

A celebekre mindenki kattint, még én is szoktam néha. Rájuk vállalkozást építeni azért is jó, mert a média nélkül ők sem lennének ott ahol vannak, tehát ez amolyan szimbiózis. A startup kudarcos cikksorozatban írtam egy olyan weboldalról, akik celebekre készítettek weboldal. Jó ötletük volt, csak korán indították az oldalt, és persze hiányzott a megfelelő marketing, menedzsment… A celebekről eddig egyik vállalkozás ötletem sem szólt, pedig érdemes velük foglalkozni.

112. ötlet – celebadatbázis, celebwiki, celebhírek
Több irányból is érdemes megközelíteni a dolgot. Az egyik a közösségi oldal aktivitásuk alapján. Több online bulvár újság is a celebek Facebook és Instagram posztjaikból kreál cikkeket. Adnak egy jó címet, egy figyelemfelhívó képet, és máris özönlenek a látogatók. Most komolyan, ezt te is meg tudod csinálni! Persze nem olyan gáz színvonalon csináld, mint a lájkvadász oldalak, hanem adjál neki egy jó körítést, szép weboldalt. Már olcsón tudsz venni szép WordPress sablonokat… Ez nem egy egyszerű vállalkozás ötlet, hanem ebből komoly vállalkozás is kijöhet. Ha ebbe belevágsz, akkor csak úgy fog sikerülni, ha tényleg megfelelő körítést adsz hozzá.
A celebstalk kudarcából is érdemes tanulni, olvasd el mit is írtam le ott:
Startup kudarcok – Mit csináltak rosszul? 5. rész: Celeb twittek

Másik megközelítés az adatbázis lehet, vagy a celebhírek aggregátor site. Vagy ennek ötvözete. Aggregátor oldalak a hírgyűjtő oldalak. Például csinálsz egy Berki Krisztián aloldalt, és oda összegyűjtöd a Berkiről szóló Facebook posztokat, Instagram feltöltéseket, híreket.  Ezeket automatizálni lehet, és egy program behívja az adatokat, kiteszi azokat, neked dolgoznod sem kell. Ezt a többi celeb esetében is megteszed, megvannak erre a megfelelő programok, scriptek. Tehát a tartalom adott lesz, már csak a marketinggel kell foglalkoznod, és az oldal menedzselésével.

Célpiac: az olvasók meggyőzése után máris jöhetnek a reklámozók
Konkurencia: bulvár média
Megvalósítás, üzlet:
1. Készíts egy weboldalt, blogot
2. Csinálj egy Facebook oldalt, és hívd meg ismerőseidet
3. Először pásztázd a celebek Facebook és Instagram oldalát. Készíts belőle posztokat, ágyazd be őket a cikkbe.
4. Reklámozd be a tartalmakat, ezzel követőket szerzel magadnak. Egy-egy celeb tartalomra 2-4 forintba kerül egy olvasó (Facebook reklám). A célközönségedre könnyű is lesz szűrni.
5. Ha ez megvan máris jöhetnek a reklámok, persze először Google Adsense reklám, és közben már felveheted a kapcsolatot főleg divatcégekkel, ruhamárkákkal, sőt TV csatornákkal. Utóbbiakkal közös projekteket indíthatsz.

Profit várakozás:
4-5 hónap kell minimum, amíg ebből pénzt látsz. De utána hamar elérheted először a havi 100-200 ezer forint profitot, aztán szépen nőni fog havi 500 ezer forintra úgy, hogy napi 1-2 órát kell max foglalkoznod vele.

Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

 Fotó: Krisztian Berki/Facebook

 

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!