Indíts vállalkozást: 114. ötlet – Add bérbe!

Olvastad a startup kudarcos cikksorozatom 4. részét? A berelheted.hu kudarcáról olvashattál, sőt még plusz ötletet is kaptál, vagyis a 12. ötletemhez irányítottalak már akkor. Az is jó, ha más embereknek kínálsz platformot (főleg egy váráson belül), de ennél még jobb, ha tőled bérelhetnek valamit. Tudod mennyi olyan vállalkozás van, akitől tabletet, iPadet, laptopot, sátrat, grillt, TV-t, asztalt, drónt… lehet bérelni? Sorolhatnám tovább, elvileg szinte már bármit lehet bérelni, persze ha megtalálod a weben, hogy lehet ilyet.

114. ötlet: Add bérbe – bármit
Ez az ötlet inkább általános lesz, mivel tőled függ, mi az, amit bérbe fogsz adni. Sokszor van olyan, hogy csak időnként kell valamilyen eszköz, akkor a legtöbb ember nem veszi meg, hanem kibérli 1-2 napra. A piacod megvan, mivel sokan igénybe vettek már más hasonló szolgáltatást. Járd körbe mi az az eszköz, amit szerinted sokan kibérelnének, járd körbe, hogy miért bérelnék, mivel erre helyezed majd a marketingedet. Képzeld el, hogy mennyi apróhirdetés portálra feltöltheted majd a promóciódat. Pl. Sok eszközt mielőtt megvenne, próbálja ki, bérelje ki tőled, nézze meg jó e számára. A napi bérleti díjból szép bevételed lesz, több mint az amortizáció, és még később is el tudod adni az eszközöket.

Mondok példát: Nemsokára egy kisebb előadást tartok néhány üzletember előtt, ott például a szervezők iPad-et bérelnek. Hallottam már olyanról is, hogy virágbérlés. 🙂 Szóval szárnyaljon a fantáziád. Ötletmorzsát én adom, rajtad a sor. 

Célpiac: a spórolásra is rámehetsz, igaz főleg a tehetősebb réteget kell majd megcéloznod
Konkurencia: attól függ, hogy mit adsz bérbe, de a legtöbb ilyen cégnek nem jó a marketingje
Megvalósítás, üzlet:
1. Tervezd meg a weboldalt, a termék leírásokat, a bérbeadás menetét…
2. Szerezd be az eszközöket, ha hitelve veszed akkor kalkulálj sokat, hogy megérje neked.
3. Ne az egész országra hirdesd, hanem először lokálisan, szerencsés vagy akkor ha Budapesti vagy.
4. Aktívan kezeld a Facebookot, írj blogot.
Ezzel még a médiába is könnyen bekerülhetsz, ha jól kevered a lapokat.

Profit várakozás:
A profitod attól függ, hogy mit adsz bérbe, de így is egy (esetleg 2) éven belük vissza kell keresned a gép árát.

Soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: MolBubi/Facebook

 

Új vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem kell kezdőnek lenned!

Olvasd el a Minner friss üzleti ötleteit Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner ötletekre!! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!