KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 118. ötlet - Utazó, mozgó játékterem

Indíts vállalkozást: 118. ötlet – Utazó, mozgó játékterem

-

Hallottál már a mozgó moziról? Ha nem, akkor nézd meg. A lényege, hogy olyan mozit üzemeltetnek Magyarországon, ami településről településre megy. Zseniális ötlet. Ezt a zseniális ötletet ötvözzük a Minneren olvasható 28. ötlettel, vagyis az Új generációs játékteremmel.  Vidéken rengeteg fiatalnak nincs konzolja, vagyis Xboxra, PlayStationre gondolok. Ha van is, akkor  is lehet nincs meg olyan játék, amit te majd elviszel hozzájuk.

118. vállalkozás ötlet:  – Utazó, mozgó játékterem
Szinte bármilyen településre mehetsz ezzel, bár előtte mérd fel az igényeket. A konzolokat kell beszerezned, a játékokat, ami persze nem kis összeg lesz, így arra majd ki kell találnod valamit. Viszont hamar megtérül azt látni fogod. A másik pedig ehhez elengedhetetlen az autó, a szervezés, áramot is kell szerezned… De tudod, attól vállalkozás egy vállalkozás, hogy dolgozz vele. Míg a mozgó mozi esetében adott a film, addig ennél az ötletnél az a jó, hogy hétvégén akár 0-24 órában üzemeltethetsz egy ilyet adott helyszínen. Pl. estétől főleg idősebb korosztályt célzod meg. De akár egész héten üzemeltetheted adott településen mindennap 16:00-tól, vagy csak péntek délutántól….
Büfét is üzemeltethetnél mellette, amiből még lesz extra bevételed. Üdítő, chips, ropogtatni való, szendvics………
Alul a matek! Érdekes lesz! Tuti motiválni fog!

Az ötletmorzsát tehát megkaptad, rajtad áll az, hogy kidolgozd.

Célpiac: első körben a gyerekek, de az idősebbeket is érdekli, sőt az esti lanparty hangultatot meg tudod adni nekik.
Konkurencia: Nem találtam eddig.
Megvalósítás, üzlet:
1. Be kell szerezned a gépeket, amihez tőke kell, így lehet érdemes lesz valakit még bevonnod.
2. A játékok sem olcsók, illetve valószínűleg külön kell fizetni jogdíjat, hogy játékteremként használják a játékot, és abból pénzt szerzel. Nézz utána, dolgozz meg a pénzért.
3. Először csak a környékeden a hozzád közel eső településeken próbáld ki.
4. A büfé üzemeltetés miatt be kell szerezned egyéb engedélyeket is.
5. Ennél az ötletnél a marketinged legjobb fegyvere a helyi újságban való hirdetés és persze a szórólap.
Szerintem egy ilyen vállalkozásról a helyi újság is írni fog egy cikket.

Profit várakozás:
Számoljunk csak! Üzemeltess 10 gépet, 2-2 kontrollerrel. 1 óra játékot adsz 1000 Ft-ért/gép. 10 óra alatt keresel 100 000 Ft-ot úgy, hogy 2-en játszanak egy géppel. Persze lehet egyedül is, az is 1000 Ft- lenne. Te szabod az árakat, de láthatod, akár egy nap alatt bejöhet szinte egy konzol ára. Miután megtérültek utána jön az igazi profit, nem is kevés.
És akkor még a büfét nem is számoltuk.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: gamecrazyparty.com

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek