szombat, január 16, 2021

Indíts vállalkozást: 118. ötlet – Utazó, mozgó játékterem

Hallottál már a mozgó moziról? Ha nem, akkor nézd meg. A lényege, hogy olyan mozit üzemeltetnek Magyarországon, ami településről településre megy. Zseniális ötlet. Ezt a zseniális ötletet ötvözzük a Minneren olvasható 28. ötlettel, vagyis az Új generációs játékteremmel.  Vidéken rengeteg fiatalnak nincs konzolja, vagyis Xboxra, PlayStationre gondolok. Ha van is, akkor  is lehet nincs meg olyan játék, amit te majd elviszel hozzájuk.

118. vállalkozás ötlet:  – Utazó, mozgó játékterem
Szinte bármilyen településre mehetsz ezzel, bár előtte mérd fel az igényeket. A konzolokat kell beszerezned, a játékokat, ami persze nem kis összeg lesz, így arra majd ki kell találnod valamit. Viszont hamar megtérül azt látni fogod. A másik pedig ehhez elengedhetetlen az autó, a szervezés, áramot is kell szerezned… De tudod, attól vállalkozás egy vállalkozás, hogy dolgozz vele. Míg a mozgó mozi esetében adott a film, addig ennél az ötletnél az a jó, hogy hétvégén akár 0-24 órában üzemeltethetsz egy ilyet adott helyszínen. Pl. estétől főleg idősebb korosztályt célzod meg. De akár egész héten üzemeltetheted adott településen mindennap 16:00-tól, vagy csak péntek délutántól….
Büfét is üzemeltethetnél mellette, amiből még lesz extra bevételed. Üdítő, chips, ropogtatni való, szendvics………
Alul a matek! Érdekes lesz! Tuti motiválni fog!

Az ötletmorzsát tehát megkaptad, rajtad áll az, hogy kidolgozd.

Célpiac: első körben a gyerekek, de az idősebbeket is érdekli, sőt az esti lanparty hangultatot meg tudod adni nekik.
Konkurencia: Nem találtam eddig.
Megvalósítás, üzlet:
1. Be kell szerezned a gépeket, amihez tőke kell, így lehet érdemes lesz valakit még bevonnod.
2. A játékok sem olcsók, illetve valószínűleg külön kell fizetni jogdíjat, hogy játékteremként használják a játékot, és abból pénzt szerzel. Nézz utána, dolgozz meg a pénzért.
3. Először csak a környékeden a hozzád közel eső településeken próbáld ki.
4. A büfé üzemeltetés miatt be kell szerezned egyéb engedélyeket is.
5. Ennél az ötletnél a marketinged legjobb fegyvere a helyi újságban való hirdetés és persze a szórólap.
Szerintem egy ilyen vállalkozásról a helyi újság is írni fog egy cikket.

Profit várakozás:
Számoljunk csak! Üzemeltess 10 gépet, 2-2 kontrollerrel. 1 óra játékot adsz 1000 Ft-ért/gép. 10 óra alatt keresel 100 000 Ft-ot úgy, hogy 2-en játszanak egy géppel. Persze lehet egyedül is, az is 1000 Ft- lenne. Te szabod az árakat, de láthatod, akár egy nap alatt bejöhet szinte egy konzol ára. Miután megtérültek utána jön az igazi profit, nem is kevés.
És akkor még a büfét nem is számoltuk.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: gamecrazyparty.com

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek