Kezdőlap Vállalkozás ötletek Indíts vállalkozást: 119. ötlet - Diákújság - De nem úgy, ahogy gondolod!

Indíts vállalkozást: 119. ötlet – Diákújság – De nem úgy, ahogy gondolod!

-

Metropol újságot fogtál már a kezedben? Szerintem egy jó ötlet volt anno, amikor elkezdték, sőt még most is az. Szinte minden korosztálynak megfelelő hír kerül bele , és arra is jó, hogy gyorsan áttekintsd az aktuális híreket. Ezen a vonalon indultam el a 119. üzleti ötlet esetében.

119. vállalkozás ötlet: Diákújság
Olvasnak a fiatalok újságot? Naná! A Metropolt is olvassák.
Képzeld el azt, hogy a te újságod több (középiskolába, gimnáziumba) iskolába is bejutna. Ott fiataloknak szóló tartalom lenne. Hasonlóan működne mint a Metropol. A hirdetőknek is egy jó korosztály a középiskolások, mert a főiskolák és egyetemek is reklámoznának nálad. Utóbbi a felvételi időszakban megdobná a bevételeidet. Sőt lehet, időszakosan csak akkor adnád ki az újságot. Számolni kell, sőt ebbe lehet külsős tőkét is be kell vonnod, ha nem tudod elindítani. Ha ügyes vagy, akkor a szponzorok, reklámozók előre fizetik a megjelenést, és abból tudod finanszírozni az első megjelenéseket. De a tippem az, először indulj el egy-két iskolában és utána növekedj. Egy-egy iskolába így is elég majd 300-400 darabot kitenned, és közbe kiderül kell e még az újságból. Nyereményjátékokkal pedig a diákokat ráveheted, hogy olvassák a reklámozókat meg arra, hogy fizessenek neked!

A tartalmak. Legyen hetente megjelenő lap, így a tartamlak előállítására lesz időd. Akár külsősöket is bevonhatsz, egy-egy cikket 2-3 ezer forintért már megírnak (sőt még minőségi tartalom is lesz.)

Az ötletmorzsát tehát megkaptad, rajtad áll az, hogy kidolgozd.

Célpiac: A reklámozókból jön majd a bevételed. Felvételi időszakban a főiskolákat, egyetemeket is meg tudod győzni.
Konkurencia: Metropol és helyi újságok
Megvalósítás, üzlet:
1. Kérj ajánlatot több nyomdától is, hogy tudd mennyibe fog kerülni az újság. Akár vigyél mintát, pl Metropolt- és úgy már könnyen kapsz ajánlatot.
2. Ha nem tudsz tartalmat írni, akkor kérj ajánlatot szabadúszó újságíróktól, cikkíróktól.
3. Legyen extra tartalmad a weboldalon is.
4. Facebookon és Instagramon, illetve ask.fm-en is legyél aktív.
5. Szervezz nyereményjátékokat, azzal ráveheted a reklámozókat, hogy fizessenek.

Profit várakozás:
Függ attól, hogy mennyi lesz a nyomdaköltséged. Illetve te írod e cikkeket. (Én pl. tuti írnék vendég cikket, neked ingyen van, még lehet fizetnék is érte…) Amikor már több iskola lesz a rendszeredben, akkor heti 5-7 000-e példányszámnál már 300-500 ezer profittal is számolhatsz.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: btl.hu

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek