Indíts vállalkozást: 119. ötlet – Diákújság – De nem úgy, ahogy gondolod!

Metropol újságot fogtál már a kezedben? Szerintem egy jó ötlet volt anno, amikor elkezdték, sőt még most is az. Szinte minden korosztálynak megfelelő hír kerül bele , és arra is jó, hogy gyorsan áttekintsd az aktuális híreket. Ezen a vonalon indultam el a 119. üzleti ötlet esetében.

119. vállalkozás ötlet: Diákújság
Olvasnak a fiatalok újságot? Naná! A Metropolt is olvassák.
Képzeld el azt, hogy a te újságod több (középiskolába, gimnáziumba) iskolába is bejutna. Ott fiataloknak szóló tartalom lenne. Hasonlóan működne mint a Metropol. A hirdetőknek is egy jó korosztály a középiskolások, mert a főiskolák és egyetemek is reklámoznának nálad. Utóbbi a felvételi időszakban megdobná a bevételeidet. Sőt lehet, időszakosan csak akkor adnád ki az újságot. Számolni kell, sőt ebbe lehet külsős tőkét is be kell vonnod, ha nem tudod elindítani. Ha ügyes vagy, akkor a szponzorok, reklámozók előre fizetik a megjelenést, és abból tudod finanszírozni az első megjelenéseket. De a tippem az, először indulj el egy-két iskolában és utána növekedj. Egy-egy iskolába így is elég majd 300-400 darabot kitenned, és közbe kiderül kell e még az újságból. Nyereményjátékokkal pedig a diákokat ráveheted, hogy olvassák a reklámozókat meg arra, hogy fizessenek neked!

A tartalmak. Legyen hetente megjelenő lap, így a tartamlak előállítására lesz időd. Akár külsősöket is bevonhatsz, egy-egy cikket 2-3 ezer forintért már megírnak (sőt még minőségi tartalom is lesz.)

Az ötletmorzsát tehát megkaptad, rajtad áll az, hogy kidolgozd.

Célpiac: A reklámozókból jön majd a bevételed. Felvételi időszakban a főiskolákat, egyetemeket is meg tudod győzni.
Konkurencia: Metropol és helyi újságok
Megvalósítás, üzlet:
1. Kérj ajánlatot több nyomdától is, hogy tudd mennyibe fog kerülni az újság. Akár vigyél mintát, pl Metropolt- és úgy már könnyen kapsz ajánlatot.
2. Ha nem tudsz tartalmat írni, akkor kérj ajánlatot szabadúszó újságíróktól, cikkíróktól.
3. Legyen extra tartalmad a weboldalon is.
4. Facebookon és Instagramon, illetve ask.fm-en is legyél aktív.
5. Szervezz nyereményjátékokat, azzal ráveheted a reklámozókat, hogy fizessenek.

Profit várakozás:
Függ attól, hogy mennyi lesz a nyomdaköltséged. Illetve te írod e cikkeket. (Én pl. tuti írnék vendég cikket, neked ingyen van, még lehet fizetnék is érte…) Amikor már több iskola lesz a rendszeredben, akkor heti 5-7 000-e példányszámnál már 300-500 ezer profittal is számolhatsz.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: btl.hu

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!