Indíts vállalkozást: 120. ötlet – Vlogger, videóblogger keltető

Tudtad, hogy külföldön külön cégek vannak arra, hogy videóbloggereket kreáljanak? Vagy adnak minden eszközt ahhoz, hogy a kis fiatal titán profi vloggernek tűnjön? Erről írtam is már egy cikket, kattints ide.
Nehogy azt gondold, hogy ez egy bonyolult vállalkozás ötlet lesz. Egyszerűen csak segítesz a fiataloknak. És tudod, sokszor a hobbijukra apuci  (a szülő) adja a pénzt? Nem kell túl gondolni tehát az ötletet.

120. üzleti ötlet: Vlogger, videóblogger keltető 
Dancsó Péter sikeréről már olvashattál itt a Minneren is, ő az egyik legismertebb vlogger Magyarországon. Neki azért is sikerült így a csúcsra jutni, mert jó videós, jól bánik a közönségével, és tud show csinálni. Nos a többi vloggerből ez hiányzik. Az is igaz, ha a technikai hátteret megkapják, utána azért kell egyéniség, de ez bennük van. Még egyszer leírom. Nem kell túlgondolni az ötletet, ez sem egy nagy high tech ötlet

“A” ötlet:

Tehát ezt tudnád adni a vloggereknek (nem kell mindet):

  • profi kamera, mikrofon
  • ministúdió
  • sminkelési lehetőség, fodrász…
  • programok a vágáshoz
  • sztorik, sztorik felépítése, show….
  • reklámozók keresése, szponzorok keresése
  • Youtube bevétel növelése
  • marketing tanácsadás
  • szárnyaljon a képzeleted, ez csak egy ötlet morzsa!

“B” ötlet
Ez egy picit hasonlít arra, amit a Disney-s cikkben is írtam. A Maker Studiost nem véletlen vette meg a Disney, mivel több nagyobb nézettségű Youtube csatornát is menedzselnek.
Tehát adja magát az ötlet, nevelj ki vloggereket, és a bevételek egy részét te teszed zsebre. Pl. szerzel szponzorokat, abból is lesz pénzed, de a Yuutube bevételekből is. A vloggerek pedig fizetést kapnak, mintha TV csatornád lenne a Youtubeon. Persze ezért cserébe adod az infrastruktúrát…

Célpiac: elvileg a vloggerek, fiatalok, de gyakorlatilag a szülők fizetik ki neked a pénzt
Konkurencia: itthon még nem elterjedt.
Megvalósítás, üzlet:
1. Szerezz be mindent, ami kell egy stúdióba, vagy ami kell a szolgáltatásodhoz.
2. Az ügyfeleknek álmot adsz el, szóval először is tanulmányozd a piacot.
3. A szülőknek is reklámozz majd, ők is célpiacaid lesznek.
4. Na és persze rá tudsz venni bloggereket is. Tehát a stúdiót másnak is kiadhatod, pl. nekem, a Minnerrel én is igénybe venném egy-két videó erejéig, feldobná a Minnert.
5. Facebook, Youtube, Instagram itt kötelező megjelenned!

Profit várakozás:
A stúdió használati díjáért óránkét több ezer forintot is elkérhetsz. A vloggerek úgy is aktívak lesznek. A többi díj kidolgozása pedig rád vár. A “B” ötlet esetében pedig eszméletlen nagy szponzori pénzeket lehet szakítani, milliókról beszélünk abban az esetben.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: popsop.com

 

2021 -es vállalkozási ötletek! Neked is hasznos, nem csak kezdőknek!

Iratkozz fel, hogy előbb megkapd! Kattints ide! Működő cégek is inspirációt merítenek új termékekhez, szolgáltatásokhoz, üzleti modellhez, vagy éppen marketing ötletet találnak. Újaknak pedig egyenesen kötelező! Tovább a Minner 2021- es ötletekre!!

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!