Indíts vállalkozást: 120. ötlet – Vlogger, videóblogger keltető

Tudtad, hogy külföldön külön cégek vannak arra, hogy videóbloggereket kreáljanak? Vagy adnak minden eszközt ahhoz, hogy a kis fiatal titán profi vloggernek tűnjön? Erről írtam is már egy cikket, kattints ide.
Nehogy azt gondold, hogy ez egy bonyolult vállalkozás ötlet lesz. Egyszerűen csak segítesz a fiataloknak. És tudod, sokszor a hobbijukra apuci  (a szülő) adja a pénzt? Nem kell túl gondolni tehát az ötletet.

120. üzleti ötlet: Vlogger, videóblogger keltető 
Dancsó Péter sikeréről már olvashattál itt a Minneren is, ő az egyik legismertebb vlogger Magyarországon. Neki azért is sikerült így a csúcsra jutni, mert jó videós, jól bánik a közönségével, és tud show csinálni. Nos a többi vloggerből ez hiányzik. Az is igaz, ha a technikai hátteret megkapják, utána azért kell egyéniség, de ez bennük van. Még egyszer leírom. Nem kell túlgondolni az ötletet, ez sem egy nagy high tech ötlet

“A” ötlet:

Tehát ezt tudnád adni a vloggereknek (nem kell mindet):

  • profi kamera, mikrofon
  • ministúdió
  • sminkelési lehetőség, fodrász…
  • programok a vágáshoz
  • sztorik, sztorik felépítése, show….
  • reklámozók keresése, szponzorok keresése
  • Youtube bevétel növelése
  • marketing tanácsadás
  • szárnyaljon a képzeleted, ez csak egy ötlet morzsa!

“B” ötlet
Ez egy picit hasonlít arra, amit a Disney-s cikkben is írtam. A Maker Studiost nem véletlen vette meg a Disney, mivel több nagyobb nézettségű Youtube csatornát is menedzselnek.
Tehát adja magát az ötlet, nevelj ki vloggereket, és a bevételek egy részét te teszed zsebre. Pl. szerzel szponzorokat, abból is lesz pénzed, de a Yuutube bevételekből is. A vloggerek pedig fizetést kapnak, mintha TV csatornád lenne a Youtubeon. Persze ezért cserébe adod az infrastruktúrát…

Célpiac: elvileg a vloggerek, fiatalok, de gyakorlatilag a szülők fizetik ki neked a pénzt
Konkurencia: itthon még nem elterjedt.
Megvalósítás, üzlet:
1. Szerezz be mindent, ami kell egy stúdióba, vagy ami kell a szolgáltatásodhoz.
2. Az ügyfeleknek álmot adsz el, szóval először is tanulmányozd a piacot.
3. A szülőknek is reklámozz majd, ők is célpiacaid lesznek.
4. Na és persze rá tudsz venni bloggereket is. Tehát a stúdiót másnak is kiadhatod, pl. nekem, a Minnerrel én is igénybe venném egy-két videó erejéig, feldobná a Minnert.
5. Facebook, Youtube, Instagram itt kötelező megjelenned!

Profit várakozás:
A stúdió használati díjáért óránkét több ezer forintot is elkérhetsz. A vloggerek úgy is aktívak lesznek. A többi díj kidolgozása pedig rád vár. A “B” ötlet esetében pedig eszméletlen nagy szponzori pénzeket lehet szakítani, milliókról beszélünk abban az esetben.

 

Fotó: popsop.com

 

Ez izgalmas volt! Még ilyet! Megújult a Minner főoldala!

Kattints ide és nézz rá a friss cikkekre, podcastokra, rövid üzleti tartalmakra (instant)! Csak görgess és olvass, inspirálódj! Üzletre fel! A Minner üzleti flowban tart! Tovább a Minner főoldalára!
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!