KezdőlapVállalkozás ötletekIndíts vállalkozást: 123. ötlet - Értékesítő állásközvetítő

Indíts vállalkozást: 123. ötlet – Értékesítő állásközvetítő

-

Elvileg a brókerbotrányok miatt 2015-ben több bróker is állástalan lett. Ez már jó kiindulási pont lehet, de ezt azért írtam be, hogy jobban megértsd a következő ötletet. A 115. ötletben már kifejtettem azt, hogy a legtöbb cégnél hiány van a jó értékesítőből. Pedig aki jól dolgozik, az alá tömik a pénzt. Az ötlet arról szólt, hogy te legyél az, aki megoldja az értékesítésből adódó problémákat. A 123. ötlet picit másik oldalról közelíti meg a dolgot.

123. ötlet – Értékesítő állásközvetítő
Nehéz jó értékesítőt, salest, ügynököt találni. Van egy cég, aki nagyjából azzal foglalkozik, hogy értékesítőket közvetít cégekhez. Ez a salesjob.hu. Az 123. ötlet tehát egyben az is, hogy nekik lennél a konkurenciájuk. Tehát részben fejvadász cégként is működnél. De ennél többet ki lehet hozni az ötletből. Sok cégnél felmerül az oktatás, a mentorálás igénye, így további bevételed lehet ezekből.
Nem véletlen emeltem ki a bórkereket az ötlet elején. A pénzügyi szakmában dolgozókat könnyű lenne átcsábítani bármilyen más értékesítési területre, mivel jobban is élveznék, több pénzt is kereshetnek vele, és a cégeknek is előnyös, mert ők értenek az eladáshoz. És őket tanítani sem kéne, ebben lenne az előnyöd. Motiválni annál könnyebb őket, egy-egy blogbejegyzés arról, hogy mire költhetik a pénzüket, máris meghozná a sikert, és dőlnének a jelentkezők. Neked pedig ezt már csak ki kell használni. A piacon van még hely a Salesjob mellett!

Ehhez az ötlethez kell az is, hogy érts az értékesítéshez, vagy legyen olyan kapcsolatod, ismerősöd, aki ért hozzá. Őt be tudod venni az ötletbe, vagy megbízási díjat tudsz fizetni nekik. Keress partnereket!

Célpiac: pénzügyi értékesítők és cégek 
Konkurencia: salesjob.hu és a nagyobb állásportálok
Megvalósítás, üzlet:
1. Ez csak egy ötletmorzsa, és lehet ehhez kell alaptudás, ami ha nincs, azt meg kell szerezned. Tanulj meg eladni!
Lehet, hogy furcsa tipp lesz, de menj el olyan céghez pár hétre dolgozni, ahol hideg hívással dolgoztok, pl. brókercég, biztosítótársaság… ott rengeteg alapra megtanítanak. A call center is jó megoldás, de nem a legjobb. Ezután olvass rengeteget, vállalj el kisebb melókat, alacsony pénzért, hogy gyakorolj, és a valós életben is lásd mi működik az értékesítésnél, mi a legtöbb cég hibája…
2. Készíts hasonló weboldalt, mint a Salesjob.hu
3. Kezdd el Facebookon reklámozni főleg pénzügyi értékesítők körében, Gyűjts önéletrajzokat.
4. Miután több önéletrajzod van, már indulhat is a kampány a cégekre is.
5. A LinkedIn is jó lehet arra, hogy találj jó értékesítőt, bár a brókerek, pénzügyi értékesítők közül kevesen vannak fenn.
6. Keress partnereket a mentoráláshoz.

Profit várakozás:
A cégek a legjobb értékesítőt akarják. És ezért képesek fizetni is a fejvadászoknak. Egy-egy álláshirdetésre így is elköltenek 50-100 ezer forintot. Most ez a te zsebedbe menne, nem a többi portáléba. Plusz extra oktatásokat tudnál szervezni.

[adrotate banner=”5″]

 

Fotó: Wall Street farkasa

 

 

Üzleti képzések - Tudásrészvény

Fektess a tudásba a MinnerAkadémia üzleti képzésein keresztül! Azonnal használható tudást adunk a kezedbe videókon és letölthető útmutatókon keresztül. Megnézed és használod. És így lesz a tudásból profit.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek