vasárnap, január 17, 2021

Indíts vállalkozást: 123. ötlet – Értékesítő állásközvetítő

Elvileg a brókerbotrányok miatt 2015-ben több bróker is állástalan lett. Ez már jó kiindulási pont lehet, de ezt azért írtam be, hogy jobban megértsd a következő ötletet. A 115. ötletben már kifejtettem azt, hogy a legtöbb cégnél hiány van a jó értékesítőből. Pedig aki jól dolgozik, az alá tömik a pénzt. Az ötlet arról szólt, hogy te legyél az, aki megoldja az értékesítésből adódó problémákat. A 123. ötlet picit másik oldalról közelíti meg a dolgot.

123. ötlet – Értékesítő állásközvetítő
Nehéz jó értékesítőt, salest, ügynököt találni. Van egy cég, aki nagyjából azzal foglalkozik, hogy értékesítőket közvetít cégekhez. Ez a salesjob.hu. Az 123. ötlet tehát egyben az is, hogy nekik lennél a konkurenciájuk. Tehát részben fejvadász cégként is működnél. De ennél többet ki lehet hozni az ötletből. Sok cégnél felmerül az oktatás, a mentorálás igénye, így további bevételed lehet ezekből.
Nem véletlen emeltem ki a bórkereket az ötlet elején. A pénzügyi szakmában dolgozókat könnyű lenne átcsábítani bármilyen más értékesítési területre, mivel jobban is élveznék, több pénzt is kereshetnek vele, és a cégeknek is előnyös, mert ők értenek az eladáshoz. És őket tanítani sem kéne, ebben lenne az előnyöd. Motiválni annál könnyebb őket, egy-egy blogbejegyzés arról, hogy mire költhetik a pénzüket, máris meghozná a sikert, és dőlnének a jelentkezők. Neked pedig ezt már csak ki kell használni. A piacon van még hely a Salesjob mellett!

Ehhez az ötlethez kell az is, hogy érts az értékesítéshez, vagy legyen olyan kapcsolatod, ismerősöd, aki ért hozzá. Őt be tudod venni az ötletbe, vagy megbízási díjat tudsz fizetni nekik. Keress partnereket!

Célpiac: pénzügyi értékesítők és cégek 
Konkurencia: salesjob.hu és a nagyobb állásportálok
Megvalósítás, üzlet:
1. Ez csak egy ötletmorzsa, és lehet ehhez kell alaptudás, ami ha nincs, azt meg kell szerezned. Tanulj meg eladni!
Lehet, hogy furcsa tipp lesz, de menj el olyan céghez pár hétre dolgozni, ahol hideg hívással dolgoztok, pl. brókercég, biztosítótársaság… ott rengeteg alapra megtanítanak. A call center is jó megoldás, de nem a legjobb. Ezután olvass rengeteget, vállalj el kisebb melókat, alacsony pénzért, hogy gyakorolj, és a valós életben is lásd mi működik az értékesítésnél, mi a legtöbb cég hibája…
2. Készíts hasonló weboldalt, mint a Salesjob.hu
3. Kezdd el Facebookon reklámozni főleg pénzügyi értékesítők körében, Gyűjts önéletrajzokat.
4. Miután több önéletrajzod van, már indulhat is a kampány a cégekre is.
5. A LinkedIn is jó lehet arra, hogy találj jó értékesítőt, bár a brókerek, pénzügyi értékesítők közül kevesen vannak fenn.
6. Keress partnereket a mentoráláshoz.

Profit várakozás:
A cégek a legjobb értékesítőt akarják. És ezért képesek fizetni is a fejvadászoknak. Egy-egy álláshirdetésre így is elköltenek 50-100 ezer forintot. Most ez a te zsebedbe menne, nem a többi portáléba. Plusz extra oktatásokat tudnál szervezni.


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

 

Fotó: Wall Street farkasa

 

 

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Sokakkal megesik. Pedig lehetne ez másképpen is! A Minner legújabb cikkében olyan piacra lépési stratégiát is bemutat, ami neked is megmozgatja a fantáziádat. De ha nem is kattintasz tovább vigyél el információt. Szóval több Minner vállalkozó is indult már úgy el, hogy beharangozó kampányt, sőt eseményt csinált az indulásból, ők nem élték át a fenti képen szemléltetett ürességet! Ma is működik még a vállalkozásuk! Itt a cikk: Így indítunk be egy új termékkereső oldalt, vállalkozást

MinnerInstant

Ezen biztosan felnevetnek a nagyon hívő bitcoinosok. De minden végletet meg kell vizsgálni. Az Azonnali.hu -n egy átfogó cikket találtam a témában, ami körbe rájra az ellen oldalt. Ebből kiragadok most egy részt:

Eddig legalább nyolc Nobel-díjas közgazdász fejtette ki arról véleményét, hogy a bitcoin egy spekulatív lufi, köztük

A cikket itt tudod teljesen elolvasni.

MinnerInstant

Pearson Prentice Hall kutatásából kiderült, hogy az emberek 65%-a az információt csak akkor tudta teljesen feldolgozni, ha az vizualizálva is volt. Ha csak hanggal, vagy csak szöveggel volt, a figyelmük hamar lankadt, elkalandozott, vagy üveges tekintettel bár nézték, agyuk nem fogott fel semmit.

Az MIT kutatóinak mérései alapján egy szempillantás alatt 8 képet is képesek vagyunk feldolgozni. (13 milliszekundum egy kép feldolgozása, 100 milliszekundum egy pislogás. Ugyanezen kutatás szerint az agyunkba továbbított információ 90% -a vizuális, a fennmaradó 10% pedig az érzékeink többi része között oszlik meg (pl. hallás, tapintás…).  

Látod! A kép nekünk is segített! Irány az a cikk, ami még tovább segít ebben: Amikor a vevőd hülyeséget kérdez, amögött még több száz, sőt akár több ezer elszalasztott…


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

További friss cikkek